Apartmanın garajında başlayan yangın korkuttu!

Apartmanın garajında başlayan yangın korkuttu!
Eskişehir’de 24 dairenin bulunduğu bir apartmanın garaj kısmında yangın çıktı. Binada bulunan 60 kişi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.

Eskişehir'in Kumlubel Mahallesi Edipler Sokak'ta bulunan 3 bloktan oluşan bir apartmanın garaj kısmında meydana gelen yangın, büyük bir faciayı önleyen hızlı müdahale ile sona erdi. Olayda dumandan etkilenen 30 kişiden 8'i hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bugün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, 24 dairenin bulunduğu apartmanın garaj kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangın sırasında garajda bulunan piknik tüplerinin alev alması ve patlaması, panik ve korkuya neden oldu. Dumanların apartmana yayılması sonucu evlerinde mahsur kalan 60 kişi, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. İtfaiye araçlarından uzatılan merdivenlerle apartman içinden kurtarılan 20 kişi ise evlerinden çıkartıldı.

Tahliye edilen 30 vatandaşa, olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Dumandan etkilenen 8 kişi ise kentteki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

yangineskisehir.jpg

Yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla olay yerine gelen 5 araç ve 20 kişilik itfaiye ekibi çalışmalarına başladı. İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar da yangının meydana geldiği binada incelemelerde bulundu.

Apartman sakinlerinden bir kişi, kendi canını kurtarırken evcil dostu olan muhabbet kuşunu da kafesiyle birlikte dumanların arasından kurtararak dışarı çıktı. Yangın sonrasında oluşan maddi hasarın yanı sıra, can kaybının önlenmesi, hızlı tahliye ve müdahalenin başarıyla gerçekleştirilmesi, olayın boyutunu daha da artırmasından kaçındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar