Antikor gönüllülerinden moral ziyareti

Antikor gönüllülerinden moral ziyareti
İsrail'de korona virüsü hastalarının kendilerini yalnız hissetmemeleri için bir uygulama başlatıldı. Vücudunda antikor taşıyan kişiler, ailesi ve arkadaşlarıyla görüşemeyen hastaları ziyaret ederek, süreci daha iyi geçirmeleri için moral veriyor.

Kudüs’ün batısındaki Haddasah hastanesinde hayata geçirilen proje için yaklaşık 30 kişi gönüllü oldu. Antikor sahibi olan bu kişiler, koruyucu giysi giyerek Covid-19 hastalarını odalarında ziyaret ediyor, onlarla sohbet ediyor ve bazı ihtiyaçları için yardım sunuyor. Dr. Yevgeny Frank-Kamenetsky “Hastaların hepsi çok yalnız. Yanlarında kimse yok; aile üyeleri, arkadaşları, kimse yok…  Sadece sağlık çalışanları var, onlar da uzaylı gibi giyiniyor. Dolayısıyla birisinin gelip yanlarına oturması onlar için çok önemli” diyor. Doktor Rely Alon da “Yanınızda oturan, sizinle konuşan, ‘Elini tutayım mı?’ diye soran bir kişi… Bence bu hastalıkta tedavinin yarısı bu” yorumunu yapıyor.

'10 DAKİKA BOYUNCA AĞLADI'

Dünyada bir ilk olduğu belirtilen programın gönüllülerinden Shuki Rock ise eşiyle birlikte koronayı atlattıktan sonra Covid-19 hastalarına yardım etmeye karar verdiklerini belirtiyor. BBC News’a konuşan Rock, hastane odasında ziyaret ettiği bir hastaya “Bugün nasılsınız?” diye sorduğunu ve hastanın ağlamaya başladığını anlattı: “Nasıl mı hissediyorum, dedi ve bir anda gözyaşlarına boğuldu. Neredeyse 10 dakika boyunca ağladı. Başına ne geleceğini bilmediği için öfkelendiğini söyledi.” Rock, hastalıkla ilgili bir korku duyup duymadığına dair soruya ise “Varsayımım şu: Herhangi bir sağlık çalışanı gibi giyiniyorum. Ve bu antikorlar sayesinde ikinci bir koruma katmanım daha var” yanıtını veriyor. Hastane yetkilileri, gönüllülerin antikor seviyelerinin sık sık ölçüldüğünü, zira korona virüsüne karşı bağışıklığın süresinin henüz kesin olarak bilinmediğinin de altını çiziyor.

gonullu.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar