Antalya'da koruma altında bulunan egzotik hayvanlara ziyaretçi akını

Antalya'da koruma altında bulunan egzotik hayvanlara ziyaretçi akını
Türkiye'de satışı ve beslenmesi yasak olması sebebiyle güvenlik güçleri tarafından el konulan ve korumaya alınan piton, maymun, çinçilya, flamingo, papağan, ördek ve kuş gibi farklı türdeki onlarca egzotik hayvan, Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda ziyaretçiler tarafından ilgiyle izleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda, 1400 civarında hayvan yer alıyor. 127 türden hayvanın barındığı parkta, Türkiye'de beslenmesi ve ticareti yasak olan egzotik türler de bulunuyor. Sahibinin parkın girişine bıraktığı veya güvenlik güçlerince el konulmasının ardından parkta korunmaya alınan piton, maymun, çinçilya, flamingo, rakun, papağan, ördek ve kuş gibi farklı türdeki onlarca egzotik hayvan, yoğun ilgiyle izleniyor.

PİTONLAR İLGİ ODAĞI OLUYOR

Güvenlik güçleri tarafından son 2 ayda yaşam parkına getirilen 2 piton, rehabilitasyon sürecinin sonrası özel alanda yaşamlarını sürdürüyor.

Ayrıca Muratpaşa ilçesinde 24 Ekim'de bir apartmanın demir kapısına sıkışan Batı Afrika'ya özgü yılan türü olarak bilinen 'kral pitonu' ile Kepez ilçesinde 14 Kasım tarihinde polisin durdurduğu otomobilin bagajında yer alan Güney Doğu Asya'ya özgü 'ağlı piton' da parkta ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar