Annesi zihinsel engelli çocuğunun cenazesini bile kabul etmedi!

Annesi zihinsel engelli çocuğunun cenazesini bile kabul etmedi!
Elazığ'da 12 yaşındaki zihinsel engelli bir kız çocuğu hayatını kaybetti. Annesi, hayatını kaybeden Zühal G.'nin cenazesini kabul etmeyince defin işlemleri görevliler tarafından gerçekleştirildi.

Elazığ''da insanlık ayıbı denilen bir olay yaşandı. 12 yaşındaki zihinsel engelli Zühal G., iki yıldır entübe edilmiş şekilde tedavi gördüğü Elazığ''daki hastanede hayatını kaybetti. Vefat haberinin ardından yetkililer Zühal G.''nin annesi ile iletişime geçti, kızıyla aynı ad ve soyadı taşıyan Zühal G., kızının cenazesini bile kabul etmeyince defin işlemleri mezarlıktaki görevliler tarafından gerçekleştirildi. 

AİLESİNDEN KİMSE SAHİPLENMEDİ

Zühal G., yaşadığını sağlık sorunlarının ardından önce Erzurum’a götürüldü. Zühal, Erzurum’daki bakımevinin kapanmasının ardından iki yıl önce Elazığ’daki bakımevine nakledildi. Beslenme sorunu nedeniyle, kısa süre kaldığı bakımevinden özel hastaneye sevk edilen Zühal’in, midesinden PEG (Karın duvarından mideye tüp yerleştirilmesi) yöntemiyle beslenmesine devam edildi. İki yıldır entübe edilmiş halde tedavi gören Zühal, dün yaşamını yitirdi. 12 yaşındaki zihinsel engelli kızı ne hastalığında ne de öldüğünde hiçbir yakını sahiplenmedi.

İNSANLIK AYIBI

Ailesi, Zühal G.''nin cenazesini kabul etmeyince defin işlemleri de mezarlık çalışanlarına kaldı. Asri Mezarlık''ta Zühal’in defin işlemlerini gerçekleştiren görevli, “Gerçekten insanlık ayıbı. İnsanın bu kadar sahipsiz olması gerçekten çok vahim bir şey. Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin'' dedi.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar