Anksiyete bozukluğu genç yaşlarda ortaya çıkıyor

Anksiyete bozukluğu genç yaşlarda ortaya çıkıyor
Uzman Dr. Hilal Dost, çağın hastalıklarından biri olan anksiyete (kaygı) bozukluğunun özellikle gençlerde ve kadınlarda sıklıkla görüldüğünü belirtti.

Yaptığı açıklamada, anksiyete bozukluğunun genç yaşlarda ortaya çıktığını ve kadınlarda erkeklerden 2 katı daha fazla görüldüğünü vurgulayan Dr. Dost, bu rahatsızlığın tedavi edilebilir bir sağlık sorunu olduğunu ifade etti.

Dr. Hilal Dost, anksiyetenin dünya nüfusunun yaklaşık %10'unu etkileyen bir rahatsızlık olduğunu belirterek, genç yaşlarda ortaya çıktığı ve kadınlarda daha yaygın olduğu gerçeğini paylaştı. Anksiyete bozukluğunun, kişinin günlük yaşamında karşılaştığı olumsuzluklara bağlı olarak ortaya çıkan bir psikolojik durum olduğunu açıklayan Dr. Dost, bu durumun zamanla stres ve huzursuzluğa dönüşebildiğini dile getirdi.

Hastaların tedavi süreci hakkında bilgi veren Dr. Hilal Dost, kaygı bozukluğunun işlevselliği bozması, günlük yaşamı etkilemesi ve baş etme konusunda sorunlar yaşanması durumlarında ortaya çıktığını belirtti. Anksiyete bozukluğunun tedavi edilebilir bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayan Dr. Dost, terapi ve ilaç tedavisi gibi yöntemlerin hastaların durumuna göre uygulandığını açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar