Ankaragücü'nün 113 yıllık tarihinde bir ilk: Yok böyle bir bonservis

Ankaragücü'nün 113 yıllık tarihinde bir ilk: Yok böyle bir bonservis
Galatasaray'dan 3 milyon euroya Olimpiu Morutan'ı alan Ankaragücü, kulüp tarihinin rekorunu kırdı. Kafalarda soru işareti kırdı.

GÜNBOYU HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan da önce kurulan, Türkiye'nin köklü kulüplerinden Ankaragücü, yaptığı transferle spor gündeminde kendine geniş bir yer açtı.

Ankara ekibi, Galatasaray'dan Rumen oyuncu Olimpiu Morutan'ı 3 milyon euro karşılığı transfer ettiğini KAP'a bildirdi.

Galatasaray ise Morutan'ın satışı için şunları aktardı:

"Profesyonel futbolcumuz Olimpiu Vasile Moruţan’ın transferi konusunda MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, şirketimize 3.000.000 euro tutarında transfer bedeli ile futbolcunun sonraki satışından elde edeceği gelirin %50'sini (3.000.000 eurodan az olmamak kaydıyla) ödeyecektir. MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 30 Haziran 2024 tarihine kadar ek 3.000.000 euro transfer bedeli ödemesi durumunda sonraki satışından elde ettiği transfer geliri karının %25'lik kısmını şirketimize ödeyecektir. Yapılan anlaşma gereği, kulübümüzün 3.000.000 euro transfer bedeli tutarı ile futbolcuyu şarta bağlı geri transfer etme hakkı bulunmaktadır."

KULÜP REKORU

Anakargücü yaptığı bu transferle, 113 yıllık kulüp tarihinin transfer rekorunu kırdı.

Rumen 10 numaraya verilen bu tutar, 11 yıl önce 2.20 milyon euroya satın alınan Slovak oyuncu Stanislav Sestak'ı geride bırakmış oldu.

Ankaragücü 2012-2022 arasında 10 yılda yaptığı tüm transferlere harcadığı bonservise yakın bir tutarı Morutan için harcamış oldu.

Yapılan bu transfer Galatasaray ve Ankaragücü özelinde çeşitli spekülasyonların yapılmasına neden oldu.

Resim

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar