Amazon ormanlarının ortasında bulundu: Dev cüsseli balinanın cesedi nasıl bu bölgeye geldi?

Amazon ormanlarının ortasında bulundu: Dev cüsseli balinanın cesedi nasıl bu bölgeye geldi?
Araştırmacılar tarafından denizden 50 metre açıkta, Brezilya'nın Amazon ormanlarının ortasında 10 tonluk dev bir balina cesedi bulundu. Cesedin nasıl oraya kadar geldiği gizemini koruyor.

2019 yılında Amazon yağmur ormanlarının Marajo adasında, doğal yaşam alanından çok uzakta 36 feet (yaklaşık 11 metre) uzunluğunda bir kambur balina cesedi bulundu. Ağırlığı 10 tonu bulan balinanın oraya nasıl ulaştığı hala bilinmiyor.

Denizden 50 metre açıkta bulunan balinanın oraya nasıl ulaştığına dair farklı teoriler var. Bilim adamlarının en olası tahmini, dalgalı denizler tarafından sudan ormana doğru fırlatılmış olması.

resim-2024-02-14-160023118.png

Olayı araştırmak için bölgeye gönderilen uzman ekip, balinanın 12 aylık bir yavru olduğunu tahmin etti. Bicho D'Agua Enstitüsü, balinanın adaya atıldıktan sonra mangrovlara takılmış olabileceğini öne sürdü.

Brezilya çevre, sağlık ve temizlik departmanı SEMMA'dan Dirlene Silva, balinanın leş yiyen yırtıcı kuşlar tarafından keşfedildiğini söyledi.

balina-2.jpg

Bicho D'Agua'nın başkanı ve deniz uzmanı Renata Emin, balinanın kıyıya yakın bir yerde yüzdüğünü ve gelgit tarafından mangrovun içine sürüklenmiş olabileceğini tahmin ediyor. Emin ayrıca, Şubat ayında bir kambur balinanın Brezilya'nın kuzey kıyılarında bulunmasının da oldukça sıra dışı bir durum olduğunu belirtti.

Kambur balinalar genellikle Ağustos ve Kasım ayları arasında Bahia bölgesinde bulunur ve daha sonra Antarktika'ya göç ederler. Emin, bu balinanın annesiyle birlikte seyahat eden ve göç sırasında kaybolan bir yavru olabileceğini düşünüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar