İslam Memiş'ten yıl sonu gram altın tahmini

İslam Memiş'ten yıl sonu gram altın tahmini
Özellikle altın hakkında yaptığı tahminler ile dikkat çeken piyasa uzmanı İslam Memiş, gram altının yıl sonu göreceği seviye hakkında tahminde bulundu.

YIL SONU GRAM ALTIN TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, enflasyon ve tartışılan gıda kriziyle ilgili değerlendirmeler yaptı. Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay''ın sorularını yanıtlayan Memiş, gram altın için ''1450 lira'' açıklamasında bulundu.

Memiş, "Bu süreçte petrol fiyatları 120 dolar seviyesine kadar yükselince Suudi Arabistan''dan açıklama geldi, devreye gireriz diye. Yine geleceğe dair endişeler artmaya devam ediyor. Ortada bir pasta var ve bu diğer OPEC üyelerinin açıklamalarını da takip etmek gerekiyor. Petrol fiyatlarına karşı yapabilecek çok da bir şey yok. Gıda kalemlerinde yeni zamları destekleyen bir gelişme olarak duruyor. Petrol fiyatlarının yıl sonuna kadar da 130-140 seviyesine kadar yükselişine devam edeceği beklentileri var. Sonbaharda yeni yükselişler olabileceğini bekliyorum" dedi.

''''GRAM ALTINDA ÖNGÖRÜM DEĞİŞMEDİ'''' DEDİ

Gram altının yıl sonuna kadar izleyeceği seyri değerlendiren İslam Memiş, ''''Özellikle temmuz ayında 1200 lira seviyesi, yıl sonuna kadar da 1450 lira seviyesi öngörümde de değişiklik yok. Bunu da hem ons altın hem de dolar/TL kurunda yaşanabilecek gelişmelere bağlıyorum. Yine temmuz aylarında döviz kurlarında yukarı yönlü atakların gelmesi muhtemel bir sonuç olacaktır. O yüzden emtia fiyatlarında yaşanabilecek geri çekilmeler yatırımcılara fırsat sunacak'''' yorumunda bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar