İslam Memiş araba alacaklar için tarih verdi! Fiyatlar patlayacak

İslam Memiş araba alacaklar için tarih verdi! Fiyatlar patlayacak
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, araba fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunarak araç almayı düşünenleri uyardı.

İslam Memiş’e göre hem sıfır hem de ikinci el otomobil fiyatlarında yaşanan yükselişin son bulacağı ve indirimin yakın zamanda geleceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl altının zirveye çıkması, bu yılda da altının seyrini etkileyecek gibi. Elbette ki otomobil fiyatları da son birkaç yıldır son derece yüksek bir fiyat aralığında seyretmektedir. Ekonomide yaşanan dalgalanmalar her şeyin fiyatını etkiledi. Vatandaşların son günlerde en çok merak ettikleri konuların başında ise otomobil fiyatlarında rastgele bir olumlu ilerleme olup olmayacağı geliyor. Daha evvelce altın pazarına dair yapmış bulunduğu doğru tahminler ile ilgi çeken İslam Memiş, otomobil pazarı ile ilgili de sansasyonel yorumlarda bulundu.

Altın fiyatlarında hareketli saatler yaşanırken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş''ten önemli uyarılar geldi. TV100.com''daki köşe yazısında piyasaları değerlendiren İslam Memiş, yazısında şunlara değindi:

"BİST 100 endeksi 5 bin 26 puandan kapanış yapmıştı. Bu hafta endeks tarafında 5 bin 250-4 bin 950 puan aralığını takip edeceğim. Yükselişlerin kalıcı olmayacağını, açığa satışların yoğunlaşacağını tahmin ediyorum. Orta ve uzun vadede görünüm pozitif ancak hazirana kadar geniş bant aralığında dalgalanması devam edebilir. Dolar/TL kuru, ekranlarda 18,86 lira, serbest piyasalarda 19,12 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Ekran ile serbest piyasa arasında farklılığın devam edeceğini, bankaların makas aralığının açık kalmaya sürdüreceğini bilmeniz gerekiyor. Ekranlarda yatay, serbest piyasalarda 19,00-19,30 lira aralığını takip edeceğim.

"EN ÇOK PARAYI BU KAZANDIRACAK"

"Ne altın ne dolar ne de borsa" diyen İslam Memiş, 2023 yılının en karlı yatırım aracını açıkladı. Yatırımcıları üstüne basa basa uyaran İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Kobalt (Co), 35.389 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. 2023-2024 yılında dünyanın en çok konuşacağı bir yatırım aracı olacağını belirtmek isterim. Bugünün kobalt fiyatını ve tarihi not almalı."

ARAÇ ALACAKLAR DİKKAT

finans365.com''da yer alan habere göre ise, döviz kurundaki yükselişle birlikte otomobil fiyatlarındaki artışta rekor civarlara ulaştı. Hal bu tür olunca da otomobil alabilmek isteyen vatandaşlar fiyatların daha uygun civarlara düşmesini beklemeye başladı. Piyasalara dair yaptığı tahminlerle adından söz ettiren İslam Memiş, bu hususta yaptığı yorumlarla da vatandaşa beklenilen indirim haberi verdi. İslam Memiş’e göre hem sıfır hem de ikinci el otomobil fiyatlarında yaşanan bu yükseliş yakın vakitte son bulacak. Üstelik vatandaşların bu indirim içerisinde uzun vakit beklemesine lüzum kalmayacak. Bir iki hafta gibi bir vakit dilimi içerisinde fiyatlar aşağı çekilmiş olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar