Necmettin Batırel'den yeni dolar tahmini: Yükseliş beklentisi...

Necmettin Batırel'den yeni dolar tahmini: Yükseliş beklentisi...
Dolar hakkında yaptığı tüm öngörüler yanlış çıkan AKP'ye yakın gazeteci Necmettin Batırel'den yeni dolar tahmini geldi. 'Dolarda yükseliş beklentisi kalmadı' diyen Batırel, yeni beklentisini de açıkladı.

NECMETTİN BATIREL'İN DOLAR TAHMİNİNE ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ!

Bir dönem ünlü ekonomist Özgür Demirtaş ile katıldığı canlı yayın sırasında kullandığı ''Şakkadanak satarım'' ifadesiyle hatırlanan Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel''den sene sonu öncesi yeni dolar tahmini geldi.

Doları olanları ellerindekini satmaya teşvik eden Batırel, ''''Merkez Bankası geçen yıl faiz indirimine başladığında rezervleri 71 milyar dolardı, bu sene rezervleri 123 milyar dolara çıktı. Faiz indirince dolarda yükseliş beklentisi de kalmadı'''' dedi.

Batırel''in son dolar yorumu şu şekilde:

Dünya faizleri artırırken biz düşürdük. Düşük kredi kaynağı. Daha çok yatırım daha çok istihdam demek. Merkez Bankası geçen yıl faiz indirimine başladığında rezervleri 71 milyar dolardı, bu sene rezervleri 123 milyar dolara çıktı. Faiz indirince dolarda yükseliş beklentisi de kalmadı. Kimse döviz almıyor, ekonomiye güven geldiği için satıyorlar.”

BORSA

Dün işlem hacmi 133 milyar lira oldu, rekor bu. Borsanın yükselmesi demek şirketlerin değerinin yükselmesi demek. Şirketlere ortak olmak isteyenler daha fazla ödemek zorundalar.

DÖVİZ GİRİŞİ

 45-44 milyar dolarlık turizm geliri bekleniyor. Öte yandan başarılı bir dış politika uygulanıyor. Suudi Arabistan 5 milyar dolarlık hesap açıyor Merkez Bankasında, bu güvenin eserdir.

MARKETLERDE TABAN FİYAT

Dünyada emtia fiyatları, yakıt fiyatları düşüyor ancak marketlerdeki fiyatlar düşmüyor. Çünkü bunlar yapılacak zamları fiyatlıyorlar. Hükümet şunu yapması gerekiyor; 20 tüketim malını belirleyip bunlara taban fiyat uygulayacak. Macaristan bunu yaptı. Enflasyon yükselecek algısını kırmak lazım. Fiyat artış nedeni taleple ilgili.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar