Almanya'da skandal kampanya! Depremzedelere tarihi geçmiş ürünler layık görüldü

Almanya'da skandal kampanya! Depremzedelere tarihi geçmiş ürünler layık görüldü
Almanya’da yer alan Ulm Üniversite Hastanesi’nde, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgelerine gönderilmek üzere toplanması için yapılan çağrı tepki çekti. Hastane yönetimi tepkilerin ardından açıklamada bulundu.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye''de afet bölgesi ilan edilen 11 şehiri ve Suriye''nin kuzeyini büyük bir yıkıma uğrattı. Depremin ardından dünyanın birçok ülkesinde peş peşe yardım kampanyaları yapılırken, bölgedeki depremzedelerin ihtiyaçları giderilmeye çalışıldı.

Almanya''da yer alan Ulm Üniversite Hastanesi''nde depremzedeler için yapılan yazılı uyarı ise büyük bir tepki topladı. 

"TARİHİ GEÇMİŞ VEYA ÇÖPE ATILACAK MALZEMELER"

Baden Württember eyaletindeki Ulm Üniversite Hastanesi''nden yapılan yazılı bir duyuruda, deprem bölgelerine son kullanma tarihi geçmiş veya çöpe atılacak malzeme gönderilebileceği belirtildi. Yapılan duyuru Türk vatandaşların tepkisini çekerken, hastane yönetiminden konuyla ilgili açıklama geldi. 

Halihazırda ''afet bölgesi'' olarak ilan edilen şehirlerde salgın hastalık tehlikesi devam ediyorken, gönderilecek yardımların depremzedelerde ''zehirlenme'' tehlikesi ortaya çıkarabileceği belirtilirken, söz konusu duyuruya sosyal medya hesaplarından sert tepki gösterildi. Gösterilen tepkilerin ardından hastane yönetimi, yapılan duyurunun resmi bir anlamı olmadığını belirtti.

"YANLIŞ ANLAŞILMADAN DOLAYI ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Hastane tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu yardım kampanyasının hastane tarafından düzenlenmediği kaydedilerek, “Duyuru üniversite hastanemizin resmi bir yazısı değildir. Söz konusu metin iç yazışmalardaki bir e-postadan alınmıştır. Yanlış anlaşılmadan dolayı çok üzgünüz” ifadelerine yer verildi.



 

Açıklamanın devamında ise hastanenin konuyla ilgili faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Açıklamada, “Bandajlar, mide tüpleri veya sondalar gibi şu anda son kullanma tarihi geçmiş, ancak tamamen işlevsel, yüksek kaliteli ve orijinal ambalajlı malzemeler hastane istasyonlarında toplanmaktadır. Herhangi bir ilaç içermediği açıkça belirtilen bu malzemeler, kriz bölgelerine destek amaçlı bazı inisiyatiflere devrediliyor. Son kullanma tarihi geçmemiş materyaller ve hasta bakımı için gerekli olan malzemeler ise hastane tarafından üçüncü şahıslara verilemez” ifadeleri yer aldı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar