Almanya'da Katolik kilisesi rahiplerinin yetim çocukları sattığı ortaya çıktı!

Almanya'da Katolik kilisesi rahiplerinin yetim çocukları sattığı ortaya çıktı!
ABD kaynaklı yayınlanan bir rapora göre Almanya'da Katolik Kilisesi'nde rahibeler yetim çocukları zengin iş insanlarına seks kölesi olarak pazarladıkları ortaya çıktı.

Almanya Köln Katolik Başpiskoposluğuna mensup bazı rahibelerin 1960-1970'te "yetim çocukları cinsel istismar amaçlı rahiplere ve zengin iş insanlarına sattığı" belirlendi. Almanya'da üstü örtülmeye çalışılan olay ABD basını tarafından tüm dünyaya duyuruldu. 

Daily Beast'in haberine göre Speyer kentindeki manastıra alınan yetim kız ve erkek çocukları 1960 ve 70'li yıllarda hem rahiplere hem de zengin iş insanlarına seks kölesi olarak kullanılmak üzere para karşılığı verildi. Skandal kilise yetkilileri tarafından saklanmaya çalışıldı. 

560 sayfalık rapora göre yaşları 8-14 arasında değişen çoğu erkek, en az 175 çocuk, 20 yıl boyunca cinsel tacize maruz bırakıldı. Yapılan soruşturmaya göre rahibelerin sattıkları çocukların yüzde 80'i erkek, yüzde 20'si ise kız çocuğuydu. Soruşturma sonucunda bu korkunç suça karışanların yüzde 80'inin artık hayatta olmadığı ve 37'sinin de kilisedeki rahiplik görevlerinden ayrıldığı ifade edildi.  

Çocukların evlat edinilmesinin engellendiği, manastırdan ayrılıp üniversiteye gittiklerinde dahi peşlerinin bırakılmadığı da raporda yer alıyor.  Yetim çocukların kaldığı yurtlara giden rahiplerin, ilaç vererek uyuttukları çocukları satmaya devam ettiği de rapora yansıdı. 

 

 

 

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar