Ali Yerlikaya'dan Yılmaz Tunç'a 'Dilan Polat' telefonu: Ne konuştular?

Ali Yerlikaya'dan Yılmaz Tunç'a 'Dilan Polat' telefonu: Ne konuştular?
Çetelere yönelik operasyonlarıyla gündeme gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, kara para aklamakla suçlanan sosyal medya fenomenleri Dilan Polat ve Engin Polat için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u aradığı iddia edildi.

Yaptığı operasyonlar ile adından söz ettiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, kara para aklama suçlarıyla cezaevine giren sosyal medya fenomenleri Dilan Polat ve Engin Polat'ın gözaltına alınmadığı süreçte Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a telefon açtığı öne sürüldü.

10Haber'den Hazar Dost'un haberine göre, Polat çiftinin gözaltına alınma süreci İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a telefon etmesiyle başladı.

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, uzayan süreç ve çift hakkında gözaltı kararı verilmemesi hakkında İstanbul Emniyet’inden üst düzey müdürler İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bilgi verdi.

Durumu öğreneceğini söyleyen Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Polat çifti hakkında konuştu. Yerlikaya ve Tunç arasında yapılan görüşmenin ardından Polat çifti hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve çiftle beraber 20 kişi, 1 Kasım’da gözaltına alındı.

MASAK RAPORU ORTAYA ÇIKTI

MASAK'ın 4 Ekim tarihli öncü raporunda Polatlar'ın şirketlerindeki belirsiz hesap hareketlerine dair tespitler yer aldı. Raporda, Polatlar'ın şirketlerinin internet platformlarındaki satışların gerçekliği ve bu satışlara ilişkin alınan POS'lardaki bağlantılar üzerinde durularak, kredi kartı dolandırıcılığı ve yasa dışı bahis şüpheleri gibi konuların varlığından bahsedilmiştir. Bu şüphelerin netleştirilmesinin, ilgili banka ve ödeme kuruluşlarından alınacak verilerin incelenmesi ile sağlanabileceği vurgulanmış ve ileri inceleme sonuçlarının ayrıca ele alınması gerektiği ifade edilmişti

Adalet Bakanı Tunç 3 Kasım’da yaptığı açıklamada “Bu kişilere ve şirketlerine ait şüpheli işlemler tek tek tespit edildi. Adli kontrol ve gözaltı işlemleri yapıldı” demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar