Fatih Mehmet Maçoğlu aday gösterilebileceği 3 büyükşehri Günboyu'na açıkladı

Fatih Mehmet Maçoğlu aday gösterilebileceği 3 büyükşehri Günboyu'na açıkladı
Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla siyasi partilerdeki hareketlilik artarken, Türkiye’nin tek komünist belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun nereden aday olacağı ise merak ediliyor. Yeniden Tunceli’de aday olmayacağı iddia edilen Maçoğlu’nun başka bir ilde aday gösterileceği öne sürülmüştü. Maçoğlu aday gösterilebileceği 3 büyükşehri Günboyu'na açıkladı.

Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun (SMF) 6 Aralık'ta yaptığı açıklamaya göre, Tunceli Belediye Başkanı ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi Fatih Mehmet Maçoğlu'nun iki dönemlik temsiliyeti sona erdi. Ancak Maçoğlu'nun geniş kitlelerde yarattığı etki ve sosyalizm propagandası doğrultusunda bir dönem daha aday gösterileceği belirtilmişti. Bu açıklamaların ardından, Maçoğlu'nun batı illerinde adaylık durumu ve çalışmalarıyla ilgili sorular gündeme geldi.

Maçoğlu, kendisiyle iletişime geçen bir haberciye yaptığı açıklamada, henüz aday olacağı il konusunda net bir karar verilmediğini belirtti. Ancak batıda çalışmalar yaptıkları illeri şu şekilde açıkladı: İstanbul, İzmir ve Aydın.

Aday olacağı il konusunda Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun alacağı karara saygı göstereceğini belirten Maçoğlu, adaylık durumunun Tunceli için de söz konusu olduğunu ifade etti. TKP'nin batıda aday olma durumuna olumlu baktığını dile getiren Maçoğlu, "TKP'nin Sosyalist Meclisler Federasyonu tarafından alınan son karara karşı olacağını düşünmüyorum" dedi.

27-28 Aralık tarihlerinde adaylık durumunun açıklanacağını belirten Maçoğlu, partisinin ve kurumlarının kazanma ihtimalinin en yüksek olduğu il üzerine odaklandıklarını söyledi. Bu bağlamda, Tunceli, İstanbul, İzmir ya da Aydın'dan aday olabileceğini ifade etti. Yerel seçim çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü belirten Maçoğlu, son kararın kurumlar ve partisi tarafından alınacağını vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar