Ali Babacan'ın partisine katılacak isimler belli oldu

Ali Babacan'ın partisine katılacak isimler belli oldu
Ali Babacan’ın AKP’den istifa sonrasında yeni parti kurma süreci hızlandı. Babacan’ın partisine katılacak isimler belli olmaya başladı.

Ali Babacan’ın partisine katılacak isimlerin Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski Başbakan Yardımcısı Prof. Beşir Atalay, eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı Prof. Mehmet Aydın, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de aralarında bulunduğu isimlerin önümüzdeki günlerde AKP'den istifa edecekleri, ve eski AKP MKYK üyesi ve eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can'ın da yeni parti çalışmaları içinde yer alacak.

Eski Cumhurbaşkanı ve AKP kurucularından Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isimlerini anmadan kendilerine gönderme yaparak “Tarih oldular, kimse onları hatırlamıyor bile” demesinden 3 gün sonra Ali Babacan ile birlikte, Babacan'ın AKP'den istifasını ve yeni parti kurma çalışmalarına ilişkin ilk resmi açıklamayı yapmasını kararlaştırdığı iddia edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar