Ali Babacan'dan faiz kararı sonrası Erdoğan'a sert sözler "Yanlışlarınızın bedelini milyonlar ödedi"

Ali Babacan'dan faiz kararı sonrası Erdoğan'a sert sözler "Yanlışlarınızın bedelini milyonlar ödedi"
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), bugünkü PPK toplantısı sonrasında aldığı 750 baz puanlık faiz artış kararından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu. Babacan, "Üç aydır susuyorsunuz. Lütfen açıklayın. Size göre hangisi doğru: Faizi düşürmek mi, artırmak mı?" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası son iki toplantıda olduğu gibi bugünkü toplantısında da politika faizini yükseltti. Toplantıda ekonomist beklentilerini de aşan bir artışa giden MB, 750 baz puan artışla politika faizini yüzde 25'e çıkardı. Söz konusu faiz son dört yılın da en yüksek seviyesinde yerini aldı.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da sosyal medya hesabından MB'nin kararı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Erdoğan'ın 'Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez' ifadelerinin yer aldığı videolu bir paylaşım yapan Babacan, şunları söyledi:

'YANLIŞINIZIN BEDELİNİ MİLYONLARCA İNSAN ÖDEDİ'

Seçimden önce “Faiz devamlı düşecektir” dedi, seçimden sonra faizi devamlı artırıyor.

Sayın Erdoğan, faiz konusunda üç aydır susuyorsunuz. Lütfen açıklayın. Size göre hangisi doğru: Faizi düşürmek mi, artırmak mı?

Yanlışlarınızın bedelini milyonlarca insan ödedi, ödüyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar