Ali Babacan bu hamlesiyle Saray'ın planını boşa çıkardı

Ali Babacan bu hamlesiyle Saray'ın planını boşa çıkardı
Olası bir baskın seçime hazırlıklı yakalanmak isteyen Ali Babacan liderliğindeki DEVA partisinin kongre tarihi belli oldu. DEVA Partisi'nde Ali Babacan'ın kongre kararı almasının ardından Saray'ın baskın seçim hamlesinin boşa çıktığı yorumları yapıldı.

Ali Babacan'ın kurucusu olduğu DEVA Partisi'nde kongre tarihi netleşti.

Ali Babacan liderliğindeki parti 29 Aralık Salı günü kongresini yapacak. Kongre tarihi “Deva’dan erken seçim için erken kongre” yorumlarını da beraberinde getirdi.

9 Mart’ta kurulan DEVA Partisi, seçime girme yeterliliği sağlamak için örgütlenme sürecini tamamladı. 

Siyasi Partiler Yasası gereği, bir siyasi partinin seçime girebilmesi için 81 ilin en az yarısında örgütlenmesi ve seçimlerden en az 6 ay önce, seçilmiş delegelerle olağan büyük kongresi yapması gerekiyor.

Yaklaşık 2 ayda 43 il kongresini yaparak örgütlenme koşulunu sağlayan DEVA Partisi, yılbaşından önce büyük kongre kararı aldı.

"SARAY'IN PLANINI BOŞA ÇIKARTTI"

Medya Notu'nun aktardığına göre; Partinin tüm illerde örgütlenmeyi beklemeyerek büyük kongre kararı almasının altında ise olası bir erken seçime hazırlıksız yakalanmama hesabı yatıyor. Alınan bu kararın ardından "Ali Babacan'ın son hamlesi ile Saray'ın planlarını boşa çıkarttı" yorumları yapıldı.

DEVA Partisi, 1. Olağan Kongresi’ni yaptıktan sonra Haziran ayı sonunda genel seçimlere girme yeterliliğini sağlamış olacak.

KONGRE'DE TEK ADAY ALİ BABACAN

Genel Başkan Ali Babacan’ın tek aday olması beklenen 1. Olağan Büyük Kongre’de partinin 600 delegesi, 50 üyeli Genel Merkez Yönetim Kurulu (GMYK) ve Genel Merkez Disiplin Kurulu üyelerini belirleyecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle DEVA Partisi de, CHP, İYİ Parti ve Gelecek Partisi gibi kongresini seyircisiz yapacak. Salgın nedeniyle sokağa çıkma yasağı olması nedeniyle kongrenin hafta içinde yapılması kararlaştırıldı.
 
Parti yönetimi, büyük kongrenin ardından başta Ankara, İstanbul, İzmir olmak üzere diğer illerde örgütlenme çalışmalarını sürdürecek.

Kamuoyu araştırmalarında oy oranı yüzde 2-3 civarında görünen DEVA Partisi, üye profili araştırması yaptı.

ÜYELERİNİN BÜYÜK KISMI ESKİ AKP'Lİ

DEVA Partisi üyelerine yönelik yapılan anket çalışmasına göre, partiye üye olan ya da gönüllü çalışmak isteyenlerin yüzde 32’si geçmişte AKP seçmeni olduğunu belirtirken, yüzde 20’si CHP, yüzde 10’u ise MHP, İYİ Parti ve HDP’ye oy verdiğini bildirdi. Yüzde 18’i ise “hiçbirisi” yanıtını verdi.

Partiye oy verenlerin büyük bölümünü ise 45 yaş altı oluşturuyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar