Alanyalı Ela bebek destek bekliyor

Alanyalı Ela bebek destek bekliyor
Alanya'da yaşayan Hayrullah Ünal ile Nuray Ünal çiftinin 9 aylık kızları Ela bebeğin SMA Tip 1 hastalığıyla mücadelesi devam ediyor. Ela bebeğin yurtdışında gen tedavisi olabilmesi için 2 milyon 251 bin dolara ihtiyacı var. Ela bebek için başlatılan destek kampanyasında ise 3 ayda yüzde 27’lik kısım toplandı. Ela bebek için zaman daralırken, gönüllü anne Cemile Pehlivan’dan Alanya’nın hayırseverlerine destek çağrısı geldi.

Antalya''nın Alanya ilçesinde yaşayan ve SMA Tip 1 hastalığıyla mücadele eden Ela bebek için zaman daralırken, gönüllü anne olan  Cemile Pehlivan’dan tüm hayırseverlere destek çağırısı geldi. Dün Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’i ziyaret eden gönüllü anne Cemile Pehlivan, ''''Kızımın yaşaması için Alanya''nın desteğine ihtiyacımız var'''' dedi.

''ÖNDE GELEN İSİMLERİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ’

Kampanyayı koordine eden gönüllü anne Cemile Pehlivan, Alanya halkının Ela bebeğe destek konusunda çok duyarlı olduğunu ancak Alanya’nın önde gelen isimlerinde destek göremediklerini söyledi. Alanya’nın önemli isimlerine destek çağrısında bulunan Pehlivan, “Ahmet bebekten sonra ikinci SMA hastamız Ela bebek için de kampanya başlattık. Ahmet bebeği el birliğiyle yurtdışına tedavi olması için göndermiştik. 2 milyon 251 bin doları Alanya halkıyla birlikte toplamıştık. O dönemde pandemi olduğu için herkesin odak noktası Ahmet bebekti. Alanya halkı Ahmet bebeği sahiplendi. Ancak çok kısa süre sonra ikinci SMA hastası Ela bebeğimize teşhis konuldu. Ela bebeğe yardım kampanyası için gönüllü oldum. Ela bebek için 60 bin kişi 200 TL verirse yüzde 50 olacak demiştik. Henüz 27 bin kişi destek oldu. 27 bin kişinin gönlü Ela bebekle. Alanya Ela bebek konusunda çok duyarlı. Ancak daha çok kişiye ulaşmamız gerekiyor. Bizim şu anda herkesin 200 TL’sine ihtiyacımız var. Kampanya uzasa bu miktarın toplanacağına hiç şüphemiz yok. Ama Ela bebek SMA Tip 1 hastası. SMA Tip 1 hastaları doğuştan bu hastalığa sahip olduğu için hayatına normal bir şekilde devam edebilmesi için ilacı hemen alması gerekiyor. Aksi taktirde Ela bebeğimizi kaybedeceğiz. Alanya’nın önde gelen isimlerinin de destek olmasını istiyoruz. Hiç kimsenin ne oturduğu makamda ne kazandığı parada ne de mal varlığında bizim bir hakkımız yok. Ancak bu bir merhamet kampanyası. Ben kampanyaya destek olmak için İstanbul’dan geldim. Ramazan ayında Ela bebek için fitre ve zekatlara talip olduk. Ama Alanya’nın önemli isimleri fitre ve zekatlarını Ela bebeğe vermedi. Herkes ''Ela bebeğe yardımımızı yaptık, para gönderdik'' diyor ama ben Ela bebek için açtığımız iki IBAN’ı da görebiliyorum” dedi.

‘KIZIMIN YAŞAMASI İÇİN ALANYA’NIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR’

Ela bebeğin yaşaması için Alanya’nın desteğine ihtiyaçlarını olduğunu söyleyen anne Nuray Ünal, “Kızımın daha fazla kas kaybı yaşamadan bir an önce tedavisine gitmesini istiyorum. Alanya halkının desteğiyle yüzde 27’ye ulaştık. Halkımızın sayesinde geri kalan rakamı tamamlayabiliriz. Alanya’nın önde gelen isimlerinden de destek bekliyoruz. Ben her geçen gün Ela’dan 1 gün eksiliyorum. Yaşadığım duyguyu kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Kızımı kaybetmek istemiyorum. Ela’ya nefes olmalarını istiyorum. Eşgilik Düğün Salonu’nun karşısında Ela’ya Umut Odası var. Bizi orada ziyaret edebilirler. Şu anda kızımı kucağıma alırken korkuyorum. Kızım her geçen gün kas kaybı yaşadığı için kollarımın arasında bez bebek taşıyor gibiyim. 3 aydır gece gündüz mücadele ediyoruz. Önümüzde 3 ay gibi kısa bir süre kaldı. Ela Beyazgül adında bir SMA hastası bebek vardı. Ela Ünal ile Ela Beyazgül bebek karıştı. Ela Beyazgül bebeğin kampanyası tamamlandı, balonları uçtu. Şu anda karışıklıktan dolayı kızımın kampanyasının tamamlandığını zannedenler var. Ela bebeğimizin kampanyasının henüz yüzde 27’si toplandı. Kampanyamız devam ediyor. Henüz yolun başındayız. Kızımın boynu delinmeden bir an evvel yurtdışına tedaviye götürmek istiyoruz. Valilik onayımızı da aldık. Büyük küçük demeden herkesin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

‘PAMUK ELLER CEBE GÜZEL İNSANLAR’

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ise, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yayınladığı mesajda “SMA hastası Ela bebek için zaman daralıyor. Henüz ilaç için gerekli paranın yüzde 27’si toplandı. Aile umudunu giderek kaybediyor. 200 TL verecek 33 bin kişi aranıyor. Pamuk eller cebe güzel insanlar” ifadelerini kullandı.

Valilik izinli

Ela bebeğin annesi
Nuray Ünal 
IBAN TR 18 0001 2001 2430 0001 1549 41

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar