Meral Akşener'den Erdoğan'a 'başörtüsü' çağrısı: Bu konuyu Türkiye'nin gündeminden çıkaralım

Meral Akşener'den Erdoğan'a 'başörtüsü' çağrısı: Bu konuyu Türkiye'nin gündeminden çıkaralım
Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başörtüsü konusu için Erdoğan’a seslendi. Akşener “Gel bu konu hakkındaki tartışmaları kaldıralım. Kadınların en temel haklarını tartışmaya açmayalım. Bu konuyu Türkiye'nin gündeminden çıkaralım. Samimiyetle ortak akıl arıyorsan, gerçekten giderayak kadınlara faydan dokunsun istiyorsan biz varız. Çalışmamız burada" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan''a başörtüsü konusu için seslenen Akşener "Bu konuyu Türkiye''nin gündeminden çıkaralım. Samimiyetle ortak akıl arıyorsan, gerçekten giderayak kadınlara faydan dokunsun istiyorsan biz varız. Çalışmamız burada" dedi. 

Akşener’in konuşmasında öne çıkan başlıkla şöyle:

“ERDOĞAN BAŞLADIĞI YERE GERİ DÖNDÜ”

Aziz milletim, değerli milletvekilleri, sevgili gençler, kıymetli basın mensupları. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Grup toplantımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 20 yıllık iktidarının, artık son demlerini yaşarken Sayın Erdoğan’ın istismar etmediği tek bir alan, tahkir etmediği tek bir kesim kalmadı. Bugün, geldiğimiz noktada döndü dolaştı, başladığı yere geri döndü.

“SEÇİM ARİFESİNDE ORTAYA SAÇILAN ÇİRKİN BİR BİLİNÇALTI”

Ama arada çok büyük bir fark var. Dün, Ak Parti’yi iktidara taşıyan üniversite kapılarından içeri sokulmayan, genç kızlarımızın göz yaşları bugün geçen 20 yılın sonunda aynı Ak Parti’nin, siyaset pazarında artık oy devşirilecek bir “gollük pastan” başka bir şey değil. Çünkü artık maalesef bu arkadaşların nazarında, siyaset bir pasta, baş örtüsü de o pastadan koparılacak irice bir dilimden başka bir şey değil. Neymiş efendim? Bu pastadan, pay vermezlermiş…Neymiş? Bu tarlayı, sürdürmezlermiş… İşte size, kaybedildiği her gün daha da kesinleşen bir seçimin arifesinde ortaya saçılan çirkin mi çirkin, bir bilinçaltı… Nereden nereye, değil mi?

“NE YASAL NE DE ANAYASAL DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ YOK”

O gün de söyledim. Şimdi de burada tekrar etmek istiyorum. Bu mesele esasında kapanmış bir yaradır. İnancı doğrultusunda, hür bir şekilde yaşamak, evrensel olarak bireyin en temel hakkıdır. Elbette, bizim insanımızın da hakkıdır. Halihazırda, yürürlükte olan mevzuat da

esasında bunun için yeterlidir. Yani ne yasal, ne de anayasal düzenlemeye, ESASEN ihtiyaç yoktur.

“HİÇBİR ŞEY OLMASA DA YİNE BİR ŞEYLER OLMUŞ”

Şimdi haklarını yemeyelim… Aslında iktidar mensupları da aynı şeyi söylüyorlar. Mesela “Bu iş çözüldü mü?” diye sorulduğunda “Evet, çözüldü.” diyorlar. Hatta “Biz çözdük.” diyorlar. Mesela “Yasal bir eksiklik, uygulamada bir boşluk var mı?” diye sorulduğunda; “Hayır yok, hiçbir sıkıntı yok. Bu iş çözüldü.” diyorlar. Peki sonuç? “Sıkıntı yokmuş, ama varmış…” Yani her zamanki gibi “Hiçbir şey olmasa da yine bir şeyler olmuş…” Ve o nedenle mecburen bu anayasa yapılacakmış…

“20 YILDIR SİZ NEREDEYDİNİZ ARKADAŞ?”

Biz elbette siyaseti bir kurnazlık yarışı olarak gören, bu arkadaşların seçmene istismar edilecek marabalar olarak bakan, bu zihniyetin seçim kazanmak için de, her şeyi mübah bilen, bir siyasi partinin; giderayak, bir kanun teklifinden, anayasa peyda etme gayretlerine, elbette şaşırmadık. Ne de olsa, bu arkadaşların fıtratları böyle… Ama doğal olarak bazı soruları da Sayın Erdoğan ve arkadaşlarına sormak zorundayız. Mesela madem, anayasada bir değişiklik olmalıydı. Peki son 20 yıldır siz neredeydiniz arkadaş?

 

"BU DURUMA SIRTIMIZI DÖNMEYİZ"

Mesela 2017''de bir kez daha anayasa reformu yaptınız. 150 yıllık birikimi tek kalemde sildiniz, rejimi değiştirdiniz. Bu değişikliği o zaman neden yapmadınız. Elbette biz de bu duruma sırtımızı dönemeyiz. Bu arkadaşlar, anayasa yapma konusunda olağanüstü bir yeteneğe sahipler.

Biliyorsunuz AK Parti''nin yaptığı anayasa değişikliğinin en büyük özelliği, yeni anayasa değişiklikleri getirmesidir. Yine eksik bir metni ellerine almışlar. Yarım yamalak yapılmış eksik bir işle mutabakat arıyorlar. Biz varız ama öyle ağam dedi, paşam dedi, Saray dedi, yok. Neymiş, teklif 400''ü bulsa da bazı milletvekillerine ''hayır'' oyu kullandırıp referanduma götürürlermiş. Sayın Erdoğan, bu konunun üzerindeki tüm yaraları kaldıralım, gel bu meseleyi Türkiye''nin gündeminden tamamen çıkaralım. Eğer benim bir ajandam var bunu değiştiremem diyorsan, eğer siyasi rant peşindeyim, bu pastayı yedirtmem demiyorsan, gerçekten kadınlara bir faydam dokunsun diyorsan İYİ Parti burada, biz buradayız.

"ORTAK AKIL ARIYORSAN BİZ VARIZ" 

Sayın Erdoğan sana bizzat seslenmek istiyorum; gel bu konu hakkındaki tartışmaları kaldıralım. Kadınların en temel haklarını tartışmaya açmayalım. Bu konuyu Türkiye''nin gündeminden çıkaralım. Türkiye''ye yakışır bir düzenleme yapalım. Gerçekten samimiyetle ortak akıl arıyorsan, gerçekten giderayak kadınlara faydan dokunsun istiyorsan biz varız. Çalışmamız burada. Arkadaşlarımız çalıştı, biz hazırız. Bu esasında var olmayan tartışmayı tarihe gömmek için biz varız. Millet, devlet bütünlüğüne daha fazla zarar vermeyelim. Milletimizin gerçek sorunlarına dönelim.

"ERDOĞAN BU DÜZENİ KOLTUĞU İÇİN KORUDU"

İçiniz rahat olsun. Bundan 25 yıl önce üniversitelerin kapısındaki kızlarımıza hakaret edenlerin karşısına bizler dikilmiştik. Bugün de kadınlara sürtük diyen kendini bilmezlerin karşısında yine ben varım, İYİ Parti var. Dün, kadınlara zulmedenlerin karşısına, bizler dikilmiştik. Bugün de kadınlara zulmetmeye kalkanların karşında yine ben varım, İYİ Parti var. Dün kadınlar üzerinden siyaset dizayn etmeye kalkan vesayetçilerin karşısına bizler dikilmiştik. Bugün de kadınlar üzerinden siyasi rant kovalayan yeni vesayetçilerin karşısında yine ben varım, İYİ Parti var.

20 yıllık bir iktidarın ekonomiden sağlığa kadar her alanda yaşattığı beceriksizliği yaşıyoruz. Bu düzen Türk milletine yakışır mı? Çünkü sayın Erdoğan, bu düzeni kendi koltuğu için korudu. Oculuk, buculukla devletle millet arasındaki kutsallığı bozuyorlar. Yani devletimizi milletimize karşı adeta zulüm aparatı olarak kullanıyorlar. TV''lere sipariş yayın, gazetelere, sipariş manşet attırdığı gibi; İnternet sitelerine de sipariş haber yaptırmak istiyor.

 

"YANDAŞLAR DEVLETİN ETRAFINDA AKBABA GİBİ"

Ülkemizde ne yazık ki bugün, kanun var ama hakkıyla uygulayan yok. Mesela bir tarafta milletimiz toprağını ekemiyor, dükkanını döndüremiyor, gençlerimizi 92 puan aldığı KPSS ile atanamıyor, sansürden baskında ve endişeden nefes bile alamıyor. Ama diğer tarafta, iktidarın beslediği bir avuç şımarık şatafat, lüks için içinde gününü sürüyor. 5 maaş, 11 maaş alan saray danışmanları milletimizin hakkını yiyor. Biz İYİ Parti olarak bu kirli düzene karşıyız. Biz bu ucube sisteme karşıyız. Dün mağdurun yanında biz vardık, bugün de biz varız. İktidarın beslediği bir avuç şımarık lüks, şatafat içinde gününü gün ediyor. Yandaşlar, haramiler, mafyalar, simsarlar devletin etrafında akbabalar gibi dört dönüyor. Saray danışmanları milletimizin hakkını yiyor.

"EKREM KARDEŞİMİZİN YANINDA BİZ VARIZ" 

Biz bu harami düzene karşıyız. Bu kirli zihniyete karşıyız. Bu ucube sisteme karşıyız. Biz demokrasiden yanayız. Biz milletimizin taleplerinden yanayız. Dün ''Muhtar bile olamazsın'' diyenlerin karşısında biz vardık, bugün Ekrem kardeşimizin yanında biz varız. Dün dinozor meraklılarının karşısında biz vardık, bugün ''Çocukların üşüdüğü yerde hiçbir kalp ısınamaz'' diyenlerin yanında biz varız. Dün 25 yıl boyunca Ankara’yı rant çukuruna çevirenlerin karşısında biz vardık, bugün de sadece 4 yılda başkente huzuru getiren Mansur Başkanın yanında yine biz varız. Pınarhisar''da biz vardık, Saraçhane''de, Ankara''da, Adana''da, Hatay''da da biz olacağız.

"BİR GÜN ATILGAN BİR GÜN TİTREK" 

Bay kriz hala "20 yıldır yapamadıklarını seçime 5 kala yapacağım" diyor. "20 yıldır tutturamadığım dikişi 2023''te tutturacağım" diyor. Bir gün atılgan, ertesi gün titrek, Bir gün ''Katil Esad'' diyor, bir gün ''Esad''la görüşebilirim'' diyor. Beştepe lordu olarak gördüğü için, her söze edecek bir hakaret buldu. Devlet insanlığının beyaz eldivenini kirlettiği yetmedi, diline de küfrü bulaştırdı. Gün geldi biz kadınlar, ''sürtük'' bile olduk. Yüzü bile kızarmadı. Edebi de, ahlakı da, saygıyı da bir kenara attı. Birleştireceğine ayırdı. Vicdanını kin karasına boyamayı tercih etti. Vicdanları kanatan tüm yaralarımızı birer birer saracağız.

"DEVLETE SAMİMİYET YAKIŞIR"

Biz de İYİ Parti iktidarında betonu yeşile çevirme kavgası başlatacağız. Vicdanları kanatan tüm yaralarımızı saracağız. Milletimizi büyüten, buluşturan olacağız. Şefkat ve merhamet duygusunun sarsılmasına izin vermeyeceğiz. Devletin dilini, adabını, edebini ve merhametli elini yeniden hatırlatacağız. Devleti hakkıyla yöneteceğiz. Bize bu yakışır. Devlete samimiyet yakışır. Devlete merhamet yakışır.

Sayın Erdoğan ve iktidarının bu kadar hoyratlaşmasının asıl sebebi, nereden geldiklerini unuttular. Milletten kopuk halde devlet yönetmeye çalışıyorlar. Devlet devlet olmaktan çıktı, Sayın Erdoğan''ın şahsına emanet edildi. Demokrasiye inanıyorsanız millete de inanmak mecburiyetindesiniz. Demokrasiye inanıyorsanız fazilet sahibi insanlarımızı dinlemek mecburiyetindesiniz. Sayın Erdoğan''a göre demokrasi bir yerde binip bir yerde ineceği trenden ibaret olmaya başladı.

"MİLLETİMİZE YENİ BİR TERCİH SUNDU"

Ucube sistem Sayın Erdoğan''ın son çırpınışın ürünüdür. Biz bunu 2010''da gördük karşı çıktık. 2017''de gördük, ''hayır'' dedik. Biz hiçbir zaman demokrasiden vazgeçenlerden olmadık. Biz hiçbir zaman milletimizin iradesinden kaçanlardan olmadık. Biz korkaklardan olmadık. 40 katır mı 40 satır mı tercihine zorlanan milletimize yeni bir tercih sunduk. Milletimize güneş gibi doğduk. Demokrasiden kaçanlara karşı ortak aklı hatırlattık. Zor günlerden geçerken gücümüzü milletimizden aldık. Zorbalarla mücadele ederken cesaretimizi milletimizden aldık. Bizi yolumuzdan döndürecek Allah''tan başka bir güç tanımıyorum. İYİ Parti kula kulluk etmeyenlerin partisidir. İlk seçimde devlet ile milleti tekrar buluşturacağız. İYİ Parti iktidarında Türkiye''ye ilk olan bu ucube sistemi Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemle değiştireceğiz. ''Yeter, söz milletin'' diyeceğiz."

.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar