Akşener yarışı Erdoğan'ın yaklaşık 6 puan önünde bitiriyor!

Akşener yarışı Erdoğan'ın yaklaşık 6 puan önünde bitiriyor!
Avrasya Araştırma'nın yaptığı son ankete göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kalması halinde Akşener oyların yüzde 53.2'sini alırken, Erdoğan yüzde 46.8'ini alıyor.

Avrasya Araştırma'nın sahibi Kemal Özkiraz, son yaptığı anketin sonuçlarını 'Avrasya anket' isimli Youtube kanalında açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kalması halinde Akşener oyların yüzde 53.2'sini alırken Erdoğan yüzde 46.8'ini alıyor. Bir başka deyişle Akşener yarışı Erdoğan'ın yaklaşık 6 puan önünde bitiriyor.

"MÜLTECİ KARŞITLIĞI ARTTI"

Öte yandan, Ağustos Ayı Genel Siyaset Gündemi Araştırması'nda mültecilerle ilgili sorular da soruldu. Ankete göre toplumdaki mülteci karşıtlığı daha da arttı. Ankete katılanların yüzde 81'i 'Bu kişilerin ülkeye girişi engellenmeli, ülkede bulunanlar çok acil şekilde sınır dışı edilmelidir' ifadesini işaretledi. 'Mültecilerin ülkeye girişi engellenmeli' diyenlerin oranı bir önceki aya göre 4 puan arttı.

"Bu insani bir sorundur. Hükümet mültecileri kabul ederek doğru olanı yapmaktadır" seçeneğini sadece yüzde 12 işaretledi. Yüzde 89'luk bir oran hükümetin mülteci politikasına karşı çıktığını belirtti. Katılımcıların yüzde 85.1'i "Mültecilerin gitmesini sağlayacaksa Türkiye Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşmelidir" seçeneğini işaretledi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar