AKP’nin seçimleri emanet ettiği Ali İhsan Yavuz canlı yayında açıkladı: Erdoğan’ın masasındaki 3 anket

AKP’nin seçimleri emanet ettiği Ali İhsan Yavuz canlı yayında açıkladı: Erdoğan’ın masasındaki 3 anket
AKP Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, katıldığı televizyon programında 2. Tur için anketleri değerlendirdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ilk tur için açıklanan bazı anketlerin sonuçlarına tepki göstererek masalarındaki son anket sonuçlarını Habertürk’te Mehmet Akif’in hazırlayıp sunduğu Seçim 2023 Özel programında paylaştı.

KILIÇDAROĞLU KAZANACAK DİYEN ANKETLERE NE OLDU

Yavuz'un açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Muhalefete bakınca çok daha rahatız. 4,5 puan fark var ortada. Aynı zamanda Cumhur İttifakı'nın üstünlüğü var. Seçimden önceye döndüğümüzde en az 20 tane anket gösterebilirim. Bunların her biri Kemal Kılıçdaroğlu'nu önde gösteriyordu. Hatta öyle anketler var ki, 15-20 puan önde gösteriyordu. Bu kadar yoğun bir şekilde 'Kemal Kılıçdaroğlu önde, kazanacak' dendikten sonra bu fotoğraf aslında Millet İttifakı'nı oyundan düşürmüş olması lazım.

ELİMİZDE 3 ANKET VAR, 2. TUR İÇİN 53-54 GÖSTERİYOR

Çok net söyleyeyim benim elimde 3 anket çalışması vardı ve Cumhurbaşkanımızı 4-5 puan önde gösteriyordu. İkinci tur olması halinde de net bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 53-54'ü bulan oy oranıyla sandıktan çıkacağını gösteriyordu.

Biz seçimi aldıktan sonra oy oranımız ne olursa olsun deme şansına sahip değiliz. Bütün imkânlarımızı seferber ettik mi, alabileceğimizi maksimum aldık mı diye sormalıyız. Katılımın en yüksek olduğu süreci geçirdik. Geçersiz oyların en az olduğu süreci geçirdik. İnsanlar deprem sebebiyle katılımın düşük olacağını öngörüyordu. Ama buna rağmen yüksek oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar