AKP'nin CHP ile bayramlaşmasında tansiyon yükseldi

AKP'nin CHP ile bayramlaşmasında tansiyon yükseldi
AKP heyetinin bayramlaşmak için gittiği CHP'de karşılıklı nezaket konuşmaları yapılırken konu yeni anayasa hazırlıklarına gelince ortam gerildi ve karşılıklı atışmaya dönüştü.

CHP’yi ilk ziyaret eden AKP heyetinde Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Kadın Kolları MYKK üyesi Elif Yeşil Marazdan ve AKP Gençlik Kolları’ndan Derya Çıraklı yer aldı.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre; AKP'li Murat Alparslan, yeni anayasa hazırlığı konusunda destek talep ederek bayram mesajında şunları aktardı:

“Bayram havasında seçimi de gerçekleştirdik. Bu millet yeni Türkiye yüzyılın kapılarını ardına kadar araladı. Bu seçimlerde kendisinin anayasa yapma konusundaki iradesini de ortaya koydu. Sizlerin de buna olumlu katkı yapacağınızı umuyoruz. Sizlerin de katkısını ve desteğini Meclis’te görürüz diye umuyoruz. ”

AKP'li Murat Alparslan’ın sözlerinin üzerine CHP’li Nazlıaka konuyu seçimlere getirdi, “Bu seçim ne kadar adil seçimdir şüphelerimizi not etmek isteriz. Dublajlarla montajlarla, devlet gücünün parti gücüne dönüştürüldüğü seçim oldu. Önümüzde yerel seçim var bunların eşitlikçi sürmesini istiyoruz” dedi.

AKP'li isimlerin yeni anayasa desteğine dair ise Nazlıaka, “Var olan anayasaya uymayanlar, AYM’nin kararını tanımıyorum diyenler şimdi nasıl yeni anayasa yapacak bu konudaki şüphelerimi kaydederek iyi bayramlar dileyeyim” ifadelerini kullandı.

‘KAZANDIK, KAZANIYORUZ TİYATROYDU’

Heyet arasında bu ifadelerin ardından tansiyon yükseldi ve karşılıklı siyasi mesajların kayda geçtiği tartışma yaşandı.

Nazlıaka’nın seçim açıklamasını “iç siyasetine dönük” yaptığını ifade eden Murat Alparslan, “'Kazandık, kazanıyoruz' diyenler vardı, bu bir tiyatroydu. Seçimlerin adil hukuki yapıldığına dair şüphe değil milletimizde dünyada yok. Yeni anayasa millet olarak beklentimiz. Anayasaya uymamak beyanını kabul etmek mümkün değil. Biz tüm hukuk çerçevesinde siyaset ürüten bir partiyiz, hukuk ne ise Anayasa Mahkemesi kararı neyse uyarız. Anayasa değişikliğindeki talebimize milletin talebine katlı sağlamanız sizlerin de vesile olmasını isteriz” dedi ve tartışma karşılıklı konuşmalarla sürdü.

Seçim sürecinin adaletsiz gerçekleştiğini sonuçları değil süreci kastettiğini belirten CHP’li Nazlıaka, “Seçim sürecinde dublaj, montaj videolar sizin lideriniz tarafından belirtildi. Bunları kastediyoruz. Anayasa konusu günü geldiğinde değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı.

AKP HEYETİNDEN CHP’YE: BEĞENMEDİĞİNİZ ANADOLU İRFANI…

Nazlıaka’nın sonuçlara saygı duyduklarını belirttiği sırada AKP'li Murat Alparslan, “Sonuç da güzel oldu. Anadolu irfanı kendini net ortaya koydu. Kimin kimle nasıl birlikte olduğunu gördü. Beğenmediğiniz Anadolu irfanı…” dedi.

Bu sözlere itiraz eden CHP’li Nazlıaka, “'Beğenmediğiniz' diye bir şey kabul edilemez. Beğenmek beğenmemek diye bir şey siyasetçinin lugatında olamaz. Bizden olanı dışlamak diye bir şey olamaz” diye konuştu.

Heyetler zaman darlığı gerekçesiyle sohbetlerini tamamladı ve AKP heyeti CHP Genel Merkezi’nden ayrıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar