En yetkili isimden genel af açıklaması! Canlı yayında duyurdu! Meclis'e gelecek mi?

En yetkili isimden genel af açıklaması! Canlı yayında duyurdu! Meclis'e gelecek mi?
Milyonlarca kişinin takip ettiği genel afla ilgili araştırmalar devam ederken, AKP'li yetkili isimden dikkat çeken bir açıklama geldi. Peki 2023 yılında af çıkacak mı? İşte ayrıntılar...

Bir süredir çalışmaları yapılan 7. yargı paketi neredeyse tamamlanırken, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte genel affın çıkıp çıkmayacağı merak konusu oldu. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan katıldığı canlı yayında konuyla ilgili net açıklamalarda bulundu.

Uzun bir süredir çalışmaları yapılan 7. yargı paketi tamamlandı ve yürürlüğe girmek için TBMM''den geçmeyi bekliyor. Yargı paketinin gündeme gelmesiyle birlikte yetkililere "infaz düzenlemesi olacak mı?" soruları yöneltilmeye başladı. 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle açık cezaevinde kalan ve izne gönderilen 120 bin mahkumun izin süreleri 31 Temmuz 2023''te bitecek. Ancak pek çok mahkum yıllardır dışarıda sosyal hayata karıştı, meslek edindi ve birçoğu aile kurdu. Yeniden cezaevine alınmanın yaratacağı mağduriyetleri gidermek amacıyla izne gönderilen mahkumların bir defaya mahsus olacak şekilde affedilmesi ve 120 bin kişinin tahliye edilmesi için mahkum ve ailelerinden genel af çağrısı günden güne artarken, Bülent Turan TV100''de katıldığı canlı yayında çok net açıkladı.

AF ÇIKACAK MI?

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Meclis takvimimiz belli. Şu an gündemimizde af yok. 7. Yargı Paketi''nde de böyle bir gündem yok. Sicil affı, infaz düzenlemesi oldu. Şartlı tahliyeler oldu. Pandemiden kaynaklı evde infazlar oldu. Bu minvalde kalacak" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar