13 bölgede acil durum ilan edildi: Yeni bir virüs mü yayılıyor!

13 bölgede acil durum ilan edildi: Yeni bir virüs mü yayılıyor!
Güney Amerika ülkesi olan Peru'da Dang humması sivrisineklerin taşıdığı virüs ülkeyi birbirine kattı. ölümcül olan bu virüs nedeniyle 13 bölgede acil durum ilan edildi.

Peru''da, Dang humması sivrsinekler ülkeyi kasıp kavurdu. 13 bölgede alarm verildi. İşte detaylar...
Dang humması sivrisinekler tarafından taşınıp bulaştırılıyor. Güney Amerika ülkesi olan Peru''da artışlar kayıtlara geçerken 13 bölgede sağlıkta acil durum ilan edildi.

Peru’da rastlanan dang humması vakalarında artış gözlemlendi. Peru basınında çıkan habere göre, meydana gelen artış dolayısıyla 90 gün boyunca 13 bölgede sağlık açısından acil durum ilan edildi.

YENİ YIL İLE BERABER VAKALAR ARTTI

Ulusal Hastalık Epidemiyolojisi, Önleme ve Kontrol Merkezi, yılbaşından bu yana ülkede 11 bin 585 dang vakasının görüldüğünü, hastalık kaynaklı 16 kişinin de hayatını kaybettiğini bildirdi.

ENDİŞE VERİCİ SEVİYEYE ULAŞTI

Sağlık Bakanlığı, 2022''nin aynı döneminde ise 6 bin 741 vakanın tespit edildiğini ancak bu yılki rakamın endişe verici seviyeye ulaştığını duyurdu. Bakanlık, ölümlerin ve vakaların daha da artması halinde dang hummasının 10 milyon nüfuslu Lima''ya yayılma riskinin bulunduğunu kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar