AKP'li vekilden skandal Ayasofya paylaşımı

AKP'li vekilden skandal Ayasofya paylaşımı
AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'ın "Kimse, Ayasofya’nın bir gün kendisinden edileceğini, namahrem ellerle kirleneceğini de tahmin edemezdi" sözleri Atatürk'e hakaret olarak yorumlandı.

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453'ten 1934'e kadar cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak kalan Ayasofya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan cuma namazıyla yeniden ibadete açıldı.

Ayasofya'nın ibadete açılmasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, tepki çeken ifadeler kullandı. 

ATATÜRK'E Mİ SÖYLEDİ?

Atalay'ın, "Kimse tüm zulmü ile Bizans’ı tarihe gömen, yeni bir çağın kapısını açan o güzel fethin emaneti, aziz hatırası olan Ayasofya’nın bir gün kendisinden edileceğini, namahrem ellerle kirleneceğini de tahmin edemezdi. Aynı şekilde 86 yıllık o hasretin 24 Temmuz 2020’de nihayet bulacağını da." sözleri Atatürk'e hakaret olarak yorumlandı. 

KRT'nin aktardığına göre Atalay, paylaşımında şunları dile getirdi:

10 asır önce Ayasofya dünyanın en muhteşem kilisesi olarak yapılırken, bir gün bu mekanın duvarlarından ‘Muhammed Allah’ın Peygemberi’dir’ sesiyle yankılayacağını kim tahmin edebilirdi? Hamdolsun 1453’te Güzel bir Komutan Güzel bir Ordu ile o Güzel Şehri fethetti ve Ayasofya’yı Büyük Camii yaptı.

Keza kimse tüm zulmü ile Bizans’ı tarihe gömen, yeni bir çağın kapısını açan o güzel fethin emaneti, aziz hatırası olan Ayasofya’nın bir gün kendisinden edileceğini, namahrem ellerle kirleneceğini de tahmin edemezdi. Aynı şekilde 86 yıllık o hasretin 24 Temmuz 2020’de nihayet bulacağını da.

Demek ki, Allah günleri aramızda evirip çevirmekte, bir gün layık olursak zaferi başka bir gün de yine hak edersek hezimeti tattırmaktadır.
Bilelim ki, ilahi takdirler sonsuz ve sınırsızdır. Biz değişirsek kaderimiz de değişirmiş.

atalay-ic.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar