Meclis’te dönen tartışma deşifre oldu: “Aman Tayyip Bey duymasın!”

Meclis’te dönen tartışma deşifre oldu: “Aman Tayyip Bey duymasın!”
Kulis bilgilerinden aktarılana göre, AKP’li vekiller ile CHP'li vekiller arasında tarım tartışması çıktı. AKP’li bir vekil bir diğerine, “Aman Tayyip Bey duymasın” diye uyardı.

MECLİS'TEKİ TARTIŞMA DEŞİFRE OLDU: ''AMAN TAYYİP BEY DUYMASIN!''

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bu hafta, AKP’li vekiller ile CHP''li vekiller arasında hararetli bir tarım tartışmasının yaşandığı ortaya çıktı.

Gazete Duvar''ın, Duvar Arkası kısmından aktarılan bilgilere göre, Meclis Genel Kurulu’nda muhalefetin “Neoliberal politikalar uygulanarak tarım bitirildi” şeklindeki eleştirilerine karşı çıkan AKP Kars Milletvekili Yunus Kılıç, sübvansiyonlu kredilerden, sulama, ekipman desteğinden bahsetti.

Kılıç, "Bu kadar destek nasıl neoliberal politika olabilir? Yani liberal politika bu mudur? Sosyalistin bile ilerisinde bir politika bu yaptığımız bakın. Sizin arzu ettiğiniz sosyalist politikaların bile ilerisinde bir politikadır” şeklindeki sözlerle uyguladıkları tarım politikalarını savundu.

AKP’li vekil Kılıç''ın sözlerine karşı CHP''li Turan Aydoğan''ın sözleri dikkat çekti. Aydoğan, AKP’li Kılıç''a “Tayyip Bey duymasın” diye seslendi.

Meclis Başkanvekili Haydar Akar, “Yunus Hoca''nın da siyasi hayatını bitireceksiniz, sosyalizm falan fazla konuşmayın böyle” diye espri yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise “Yunus Hoca''nın grubundan alkış alan, ''Sosyalizmi aşan politikalar'' iddiası bir dönemin Çin rejiminde vardı ve tarım işçilerini bir tabak lapaya çalıştırıyorlardı. Herhâlde o dönemi aşacağını söylüyorsa ona ben de hak verebilirim. Bizimkiler de bir tabak lapaya muhtaç hâle gelecek yakında” sözleriyle katıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar