AKP'li isim İETT'ye usulsüz atandı

AKP'li isim İETT'ye usulsüz atandı
AKP Yalova Milletvekili Adayı Hasan Özçelik'in İETT içerisinde kazanılmış hakkına göre bir kadroya atanması gerekirken İETT Genel Müdür Yardımcılığı Kadrosuna usulsüz olarak atandığı iddia edildi.

TOLGAHAN KARAOĞLU / GÜNBOYU

AKP Yalova Milletvekili Adayı Hasan Özçelik’in, İETT Genel Müdür Yardımcılığı Kadrosuna usulsüz olarak atandığı iddia edildi. İBB kulislerinde konuşulan habere göre, 24 Haziran 2018 milletvekili seçimleri için İETT Genel Müdür Yardımcılığından istifa eden Hasan Özçelik, AKP sıralarından milletvekili adayı olabilmek için Yalova’dan AKP milletvekili aday adayı oldu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’e de yakınlığı ile bilinen Özçelik, Yalova 3. Sıradan AKP tarafından milletvekili adayı gösterilmişti. Seçimde AKP için çalışan Özçelik, milletvekili seçilemeyince, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre memur olması nedeniyle seçim mevzuatı uyarınca İETT’ye geri dönmek için başvurdu.

KANUNSUZ İŞLEM YAPILDI

AKP adayı Hasan Özçelik’in İETT içerisinde kazanılmış hakkına göre bir kadroya atanması gerekirken, İstanbul Valisinin atamaya yetkili olduğu “Genel Müdür Yardımcılığı” kadrosuna alelacele atamasının gerçekleştirilerek kanuna aykırı davranıldığı İBB koridorlarında yüksek sesle ifade ediliyor.

İETT’de atamaya yetkili makamların, Özçelik’i atayacağı kadrolar alt düzey memur kadroları olmasına rağmen; İstanbul Valisi’nin atamaya yetkili olduğu “Genel Müdür Yardımcılığı” kadrosu, AKP adayı için seferber edilerek; İETT içerisinde kanunsuz bir işlem tesis edilmiş olduğu belirtiliyor.

VALİ’NİN HABERİ YOK

AKP Milletvekili Adayı Hasan Özçelik’in Valilik Makamının yerine geçilerek Genel Müdür Yardımcısı kadrosuna atanmasından Valilik Makamının haberinin olmadığı iddia edildi.

KAMU ZARARI OLUŞTU

Aradan geçen 17 ayda kazanılmış hakkına uygun bir kadro yerine, Genel Müdür Yardımcılığı kadrosundan fazladan maaş alan AKP Milletvekili adayı Hasan Özçelik’in, İETT kasasından olması gerekenden fazla maaş çıkmasına neden olarak kamu zararına sebebiyet verdiği ifade edildi.

2-008.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar