AKP'li eski Bakan Hüseyin Çelik'ten iktidardaki arkadaşlarına zehir zemberek sözler

AKP'li eski Bakan Hüseyin Çelik'ten iktidardaki arkadaşlarına zehir zemberek sözler
Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gazeteci Nazlı Ilıcak'ın tekrar cezaevine gönderilmesi üzerine sert ifadelerle eleştirilerde bulundu

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çelik, Ilıcak'ın Türk gazeteciliği ve demokrasi mücadelesinde önemli bir figür olduğunu belirtti. Çelik, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Nazlı Ilıcak'ın cesur duruşuna vurgu yaparak, onun tanklara meydan okuduğunu ifade etti.

Ancak Çelik, Nazlı Ilıcak'ın cezaevine gönderilmesini adaletin yok edildiği bir durum olarak değerlendirdi. Nazlı Ilıcak'a destek olan bazı Milli Görüşçülerin vefasızlık gösterdiğini savunan Çelik, bu durumun adaleti daha da yerlere sürüklediğini dile getirdi. Son olarak, "Yazıktır, günahtır, ayıptır" ifadeleriyle eleştirilerini noktaladı.

huseyin-celik.png

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Nazlı Ilıcak, 2016 yılında yazdığı bir yazı nedeniyle savcı Orhan Kapıcı'ya iftirada bulunduğu suçlamasıyla İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Mahkeme tarafından verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası istinaf mahkemesi tarafından onaylandı. Bu kararın ardından Nazlı Ilıcak, tekrar cezaevine giriş yaptı.

Ilıcak'ın cezası, yazılı ve görsel medyada yapılan haber ve yorumlarla birlikte Türkiye'deki ifade özgürlüğü konusunda devam eden endişeleri artırabilir.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar