AKP'li Samsun Belediyesi'nden Atatürk anıtına saygısızlık: Lambalarını dahi söktüler

AKP'li Samsun Belediyesi'nden Atatürk anıtına saygısızlık: Lambalarını dahi söktüler
Atatürk anıtına yapılan çirkin saldırı ile gündeme gelen Samsun'da, benzer bir olay bu kez AKP eliyle yaşandı. İlkadım Anıtı önüne 20 metrelik reklam panosu koyan AKP'li Samsun Belediyesi, anıt çevresindeki aydınlatma lambalarını söktü.

AKP'Lİ BELEDİYEDEN ATATÜRK ANITINA BÜYÜK SAYGISIZLIK!

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, Samsun''da yer alan Atatürk İlkadım Anıtı''na yapılan çirkin muameleyi gündeme taşıdı. Samsun’da, 1981 yılında heykeltıraş Hakkı Atamulu tarafından Atatürk’ün doğumunun 100. yılı anısına yapılan İlkadım Anıtı, Samsun Büyükşehir Belediyesi''nin reklam panosu tarafından sansüre uğradı. Pek çok vatandaş belediyenin bu adımına tepki gösterirken, ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Ökefeli, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet''ten Cemil Ciğerim''in haberine göre, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, Atatürk şehri olan Samsun’un, Onur Anıtı saldırısı sonrası Atatürk’ün manevi şahsiyetine yönelik ikinci bir hakarete tahammülü olmadığını belirterek “Anıtın bütün aydınlatma lambalarının da sökülmüş olduğunu üzülerek gördük. Atatürk’ün hemşerileri olarak, Milli Mücadele’nin simgesi İlkadım Anıtı’na gereken özenin gösterilerek, pırıl pırıl, herkesin göreceği bir ihtişama getirilmesini istiyoruz. Olayın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

''''MANİDAR OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ''''

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, “Kentin simgesi haline gelen İlkadım Anıtı’nın önüne duvar gibi çekilen reklam panolarının zaman kaybedilmeden, derhal kaldırılmasını istiyoruz” dedi. Yıldız, açıklamasında, “Büyükşehir belediyesinin reklam panosu yapılacak birçok yeri olmasına karşın İlkadım Anıtı’nın önüne yapılmasını manidar olarak değerlendiriyor, bu yapılan yanlıştan hemen dönülmesini istiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için ilk adımını attığı, kurtuluşun ve kuruluşun şehri olan Samsun’daki seçilmiş yöneticilerin Atatürk’ün güvenine ve inancına layık olmaları gerektiği duyarlılık ve hassasiyet içerisinde olmalarını temenni ediyoruz” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar