AKP'den kademeli prim açıklaması: Eksik primi olanların bunu yapması gerek!

AKP'den kademeli prim açıklaması: Eksik primi olanların bunu yapması gerek!
Meclis'e getirilen EYT yasasının kapsamı vatandaşı memnun etmezken, hükümet kanadından konuya ilişkin ilk ve tek açıklama geldi. İşte EYT'de bu kez de prime takılanların yapması gerekenler...

Uzun yıllar boyunca mücadele veren 2 milyonu aşkın EYT''li, yasanın Meclis''e gelmesini sağladı.

AKP''nin Meclis''e getirdiği yasa ise kapsam bakımından vatandaşı memnun etmedi. İlk olarak 8 Eylül 1999 öncesi staj ve çıraklık yapılanlar görmezden gelinirken, yasanın son halinde ise ''gizli'' bir şekilde kademeli prim sistemi getirildiği iddia edildi.

AKP''DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

''EYT''LİLERİ SABOTE ETMEK, ÇARPITMAK İSTEYEN BİR MUHALEFET''
Akbaşoğlu, EYT düzenlemesi konusunda algı yönetimi oluşturulmaya çalışıldığını iddia ederek, "Toplamda 5 milyon insanın yararlanabileceği bir kanun teklifinin yasalaşma sürecini sabote etmek, çarpıtmak isteyen bir muhalefet ve onlarla beraber hareket eden bir yapı söz konusu. Bu, gerçeği saptırmaktır." ifadesini kullandı.

"EYT teklifiyle ilave şartlar getirildi" açıklamalarına değinen Akbaşoğlu, "Bu, külliyen yalan, iftira. Hukuken dezenformasyon anlamında kamuoyunu yanıltmaya dönük bir yanlış. Asla yeni, ilave şart getirmiyoruz, daha önceden var olan üç şarttan yaş şartını tamamen kaldırıyoruz. Şart ilave etmiyoruz, tam tersine yaş şartını kaldırıyoruz. İşin hakikati budur, bunun dışında hiç kimseye itibar edilmemesi lazım. Muhalefet, bu konuyu sabote etme, değersizleştirme noktasında çarpık bir zihniyetle, EYT''lilerin sevincini ortadan kaldırmaya dönük bir tutumla hareket ediyor." dedi.

EYT MAĞDURLARI ARTTI ​

​​​​​​EYT düzenlemesine yönelik iddialara tepki gösteren Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

"Teklifimizle kademeli prim sistemi getirildiği şeklindeki söylem yalan, iftira. AK Parti''den önce çıkan kanun üç şart getirmişti; sigortalılık süresi, prim gün sayısı ve yaş şartı. Biz bu üç şarttan yaş şartını ortadan kaldırarak 2 milyon 250 bin insanımızın 2023 içinde emekli olabilmek hakkını getiriyoruz. Allah''ın izniyle aileleriyle beraber 10 milyon insanımıza dokunmuş oluyoruz. Sigortalılık süresini 9 Eylül 1999''dan öncesine taşıyabilen bütün kardeşlerimizin, çalışanlarımızın, 3-5 sene sonra bu yasadan yararlanabilme haklarını getiriyoruz. Onların da yaklaşık 5 milyon çalışanımız olduğunun bilinmesini istiyorum. Bu konuda herkes müsterih olsun."

PRİM MAĞDURLARININ BUNU YAPMASI GEREK

EYT düzenlemesinde sona gelinmesiyle birlikte milyonlarca kişi ''EYT''de eksik prim günleri nasıl tamamlanacak?'' sorusunu araştırmaya başladı. Beklenen açıklama geldi. Geç kalmadan sizde hemen eksik prim günlerinizi tamamlayın. SSK''lı EYT''liler 5 bin-5 bin 975 arasında değişen prim günleriyle emekli olabilecek. Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki kadınlar 7 bin 200, erkekler ise 9 bin prim günüyle yasadan yararlanabilecek. Prim eksikliği olanlar ya da primini artırmak isteyenler doğum, askerlik ve yurt dışı borçlanması yapabilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar