AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Bu işgali tümüyle reddediyoruz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Bu işgali tümüyle reddediyoruz
AKP Sözcüsü Ömer Çelik Ukrayna-Rusya gerilimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, Türkiye'nin Rusya'nın işgalini tümüyle reddettiğini ve Montrö Sözleşmesi konusundaki tüm senaryoların değerlendirildiğini söyledi.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.  Ömer Çelik''in açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Bu işgali tümüyle reddediyoruz. Montrö Sözleşmesi konusunda tüm senaryolara çalışıldı. 

En başından beri Ukrayna''nın toprak bütünlüğünü savunacağımızı ifade ettik. ''Ukrayna ve Rusya''dan vazgeçmek istemeyiz'' demişti Sayın Cumhurbaşkanımız. Bir yandan NATO, bir yandan Rusya ile ilişkilerimiz var. Güçlü bir NATO üyesi olarak tutumumuz devam edecek. Rusya''nın bu saldırgan tutumdan vazgeçmesi  için diplomatik girişimlere devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanımız tansiyonun düşürülmesi için çok çaba sarf etti. Görüşmelerin odak noktası, diplomasi yoluyla Minsk Anlaşmaları kapsamında bu sorunun çözülmesiydi. Cumhurbaşkanımızın çabaları hem Ukrayna hem de Rusya tarafından olumlu karşılandı. Bu işgali tümüyle reddediyoruz, haksız ve hukuksuzdur.

Ukrayna''daki vatandaşlarımızla yakın bir temas içindeyiz. Bugün bir vatandaşımızın videosu yayınlandı. Diplomatik misyonlarımız görevinin başında ve vatandaşlarımızın hizmetinde. Oradan ayrılmak vatandaşlarımız için şu an bir şey yapılamıyor. Hava güvenliği sağlandığı zaman tahliyeler olacak.

Karadeniz''in güvenliği kapsamlı şekilde değerlendirildi.

 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar