AKP Sancaktepe Belediye Başkan adayı Şeyma Döğücü kimdir? Şeyma Döğücü nereli?

AKP Sancaktepe Belediye Başkan adayı Şeyma Döğücü kimdir? Şeyma Döğücü nereli?
AKP'nin yerel seçimlerde İstanbul ilçelerinden göstereceği belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. AKP Sancaktepe Belediye Başkan adayı Şeyma Döğücü oldu. Peki Şeyma Döğücü kimdir? Şeyma Döğücü nereli?

31 Mart 2024 tarihinde Türkiye yeni bir yerel seçime gidecek. Seçimlerin tarihinin yaklaşması ile birlikte partilerin il ve ilçe belediye başkan adayları açıklanmaya başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)'nin İstanbul adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. İstanbul'un Sancaktepe İlçesi AKP Belediye Başkan adayı Şeyma Döğücü oldu. Peki Şeyma Döğücü kimdir? Şeyma Döğücü nereli?

ŞEYMA DÖĞÜCÜ KİMDİR?

1965 yılında Çorum'da doğan Şeyma Döğücü, Çorum İmam Hatip Lisesi'ni tamamladıktan sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hukuk alanındaki kariyerine serbest avukat olarak başlayan Şeyma Döğücü, İstanbul Barosu'na bağlı olarak mesleğini sürdürdü.

İnsan hakları alanında gönüllü çalışmalara katılan Döğücü, Mazlum-Der, Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri üstlendi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kuruluşuyla birlikte 2002 yılında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Üyesi olarak siyasi hayata adım attı.

2009 Yerel Seçimleri'nde Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Şeyma Döğücü, 2013-2014 yıllarında Türkiye'nin ilk başörtülü kadın belediye başkan yardımcısı unvanını aldı. AK Parti İl Kongresi'nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilen Döğücü, Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı görevini üstlendi. Evli ve üç çocuk annesi olan Şeyma Döğücü, 31 Mart 2024 seçimlerinde AK Parti'nin Sancaktepe Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar