AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk kimdir? Mehmet Öntürk kaç yaşında, evli mi?

AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk kimdir? Mehmet Öntürk kaç yaşında, evli mi?
AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak açıklanan Mehmet Öntürk’ün kariyeri ve hayatı ile araştırılan isim olmaya başladı. Peki, AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk kimdir, nereli ve kaç yaşında? Mehmet Öntürk evli mi? İşte detaylar…

AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk kimdir?

Hatay'ın büyük bir yıkıma uğradığı 6 Şubat depremi sonrasında 31 Mart yerel seçimleri için merakla beklenen isim nihayet açıklandı. AKP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, bir dönem milletvekilliği görevini üstlenmiş olan Mehmet Öntürk oldu.

Mehmet Öntürk, 18 Mart 1970 tarihinde Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde dünyaya gelmiştir. İngilizce İktisat Bölümü mezunu olan Öntürk, aynı zamanda iktisatçı, sanayici ve çiftçi kimlikleriyle de öne çıkıyor. Antakya Ticaret Borsası Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Öntürk, tarım ve tarıma dayalı işletmecilik alanında da faaliyet gösteriyor.

Siyasi kariyerine 2002-2007 yılları arasında AKP Kırıkhan İlçe Başkanlığı görevi ile başlayan Mehmet Öntürk, 24. Dönem AKP Hatay Milletvekili olarak seçilmiş ve bu süreçte Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu ile Çevre ve KİT Komisyonu üyeliklerinde bulundu.

Öntürk, iyi düzeyde İngilizce bilen, evli ve 2 çocuk babası bir siyasetçidir. AKPnin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Mehmet Öntürk, kentteki seçmenin dikkatini çekmeyi başarmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar