Akaryakıta fahiş ÖTV zammına kontak kapatma çağrısı

Akaryakıta fahiş ÖTV zammına kontak kapatma çağrısı
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararına göre akaryakıt ürünlerine ÖTV zammı yapıldı ve benzin ile motorinde 5 liralık fiyat artışı yaşandı. Araç sahipleri tepkisini Twitter'da 'KontakKapat' etiketiyle duyurdu.

Selahattin Demirel / Günboyu

28 Mayıs'ta tamamlanan Cumhurbaşkanı Seçimi sürecinin ardından yeni kabinenin belli olmasıyla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine eski bakan Mehmet Şimşek getirildi.

Şimşek'in göreve gelmesinin ardından da seçim öncesinde "yalancı bahar" havasına sokulan ekonomideki zam furyası dolu şeklinde yağmaya başladı.

İğneden ipliğe her şeye gelen zamlarda vergilere yapılan fiyat artışı ise vatandaşı iyice bunalttı. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin bu sene için 2 katına çıkarılması, pek çok vergi kaleminde artışa gidilmesi maaşlara yapılan zamları anlamsız hale getirmeye başladı.

GECE YARISI AKARYAKITA ÖTV ZAMMI

Vergi zamlarından akaryakıtta nasibini almış, petrol ve gaz ürünlerindeki ÖTV'nin artırılacağı günler öncesinden belli olmuştu.

Dün gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararları arasında benzin, akaryakıt ve otogaza ÖTV zammı yer aldı.

Kararda benzinden alınan ÖTV tutarının 7,52 TL, motorinden alınan tutarın 7.05 TL olacağı, otogazda ise 5,77 lira ÖTV alınacağı belirtildi.

Gelişme sonrası akaryakıt istasyonları fiyatlarını güncelledi ve araç sahipleri bir gecede 5 TL'lik bir zamla karşılaştı.

KONTAK KAPAT TÜRKİYE TEPKİSİ

Akaryakıtta ÖTV zammı sonrası sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan vatandaşlar özellikle seçim öncesi bulunan petrol ve doğal gaza gönderme yaptı.

Twitter'da da #KontakKapat ve #kontakkapattürkiye gibi etiketler altında paylaşımlar yapan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı zamma tepkilerini gösterdi.

HAZİNE'DEN ZAM SAVUNMASI

Akarayakıtta ÖTV zammı hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yazılı bir açıklama geldi.

Açıklamada "Akaryakıt ürünlerindeki ÖTV iki sebeple artırılmıştır. Birincisi yapılan artış ile depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmak hedeflenmiştir.

"ÖTV ENFLASYON KARŞISINDA ERİDİ"

Düzenleme, bu ürünlerin ithal ürünler olması sebebiyle dolaylı olarak cari açığı kontrol altına almaya da destek verecektir. İkinci olarak, maktu olan bu vergilerde uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurundaki artışlara rağmen 2016 yılından bugüne kadar neredeyse hiç vergi artışı yapılmamıştır. ÖTV tutarları maktu olması hasebiyle enflasyon karşısında erimiştir." ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar