Akaryakıta dev zam geliyor! Tarih verildi duyan kontak kapatacak

Akaryakıta dev zam geliyor! Tarih verildi duyan kontak kapatacak
2024 yılına ardı ardına gelen zam haberleriyle başlayan akaryakıt fiyatları, önümüzdeki pazartesi günü itibarıyla bir kez daha revize edilecek. Sektör kaynaklarına göre, motorin litre fiyatında pazartesi gününden itibaren 1 lira 40 kuruşluk bir artış yaşanacak.

Yaz aylarında uygulanan vergi artışlarıyla birlikte yükselmeye başlayan akaryakıt fiyatları, aylardır kesintisiz bir artış trendini sürdürüyor.

Yetkililerin hem motorine hem de benzine zam yapıldığını açıklamasının ardından, sektör kaynakları pazartesi gününden itibaren motorin fiyatlarında yeni bir artış beklendiğini duyurdu. Bu gelişme, akaryakıt fiyatlarındaki artışın devam ettiği bir dönemde yaşanıyor.

OCAK AYINDA ÖTV ZAMMI EKLENMİŞTİ

Ocak ayının başında akaryakıt fiyatlarına 2 TL ÖTV zammı eklenmişti. Bu zamdan sonra benzin ve motorin fiyatlarına bir artış daha yapılmıştı. Şimdi ise Pazartesi günü için motorin fiyatlarında bir artış daha haberi geldi.

12 Şubat tarihinden itibaren motorin litre fiyatının 1 lira 40 kuruş yükseleceği duyuruldu. Bu artışın arkasındaki gerekçeler arasında brent petrol varil fiyatındaki değişiklik ve dolar kurundaki yükseliş gösteriliyor. Akaryakıt fiyatlarındaki bu yeni güncelleme, zamların devam ettiği bir dönemde gerçekleşiyor.

9 ŞUBAT 2024 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

İstanbul Anadolu Yakası Benzin fiyatı: 39,26 lira
Motorin fiyatı: 41,63 lira

İstanbul Avrupa Yakası;

Benzin fiyatı: 39,35 lira
Motorin fiyatı: 41,70 lira

ANKARA

Ankara Benzin fiyatı: 40,00 lira
Ankara Motorin fiyatı: 42,43 lira

İZMİR

İzmir Benzin fiyatı: 40,24 lira
İzmir Motorin fiyatı: 42,64 lira

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar