Akaryakıta büyük indirim açıklandı! İşte benzin, motorin ve LPG'nin yeni fiyatı

Akaryakıta büyük indirim açıklandı! İşte benzin, motorin ve LPG'nin yeni fiyatı
Brent petrolün uzun bir aradan sonra 75 doların altına gerilemesi, akaryakıt fiyatlarında indirime neden oldu. 4 Nisan itibariyle otogaza 2 lira 12 kuruş indirim yapıldığı açıklandı. İşte detaylar...

UMUT CAN HALAVART / GÜNBOYU

Rusya ve Ukrayna savaşı ile tavan yapan petrol fiyatları, aradan geçen bir yılı aşkın sürenin ardından yeniden rayına oturmaya başladı. Özellikle ABD''de patlak veren bankacılık krizinin ardından brent petrol fiyatları tepe taklak olurken, 72 dolara kadar düşen petrol fiyatlarının pompaya ne zaman yansıyacağı merak ediliyordu. 

Geçtiğimiz haftalarda motorin başta olmak üzere bazı akaryakıt gruplarına indirim gelirken, son indirim haberi de otogazdan (LPG) geldi.

OTOGAZIN FİYATI KAÇ LİRA OLDU?

İndirimin ardından otogazın fiyatı İstanbul''da 10 lira 25 kuruşa, Ankara''da 10 lira 45 kuruşa, İzmir''de ise 10 lira 30 kuruşa geriledi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye''nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Güncel akaryakıt fiyatları:

İstanbul''da motorin litre fiyatı 20.37 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 21.32 liradan satılıyor.

LPG ise 12,10-12,37 civarında satılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar