Prof. Dr. Volkan Öngel: Ucuz benzin ve mazot için biraz daha beklemek gerekecek

Prof. Dr. Volkan Öngel: Ucuz benzin ve mazot için biraz daha beklemek gerekecek
Motorin ve benzin başta olmak üzere akaryakıt fiyatlarına günaşırı zam gelirken vatandaşın aklında 'Bu zamlar nerede duracak?' sorusu belirdi. Ham petrolde yaşanan büyük düşüşün de Türkiye'de pompa fiyatlarına yansımaması tepki çekerden, Prof. Dr. Volkan Öngel'den akaryakıt fiyatları için dikkat çeken bir açıklama geldi.

UCUZ BENZİN VE MOTORİN DÖNEMİ Mİ BAŞLIYOR? UZMANDAN FLAŞ SÖZLER

Türkiye''de akaryakıt fiyatları enflasyon ve dolardaki yükselişin etkisiyle rekor üstüne rekor kırarken, Ekonomist Prof. Dr. Volkan Önger, benzin ve motorin fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

17 Haziran 2020 günü 45,26 dolardan işlem gören petrol fiyatlarının 17 Haziran 2021 tarihinde varil başına 66,84 dolar seviyesinden işlem gördüğünü söyleyen Öngel, 2022 yılında özellikle Ukrayna-Rusya savaşı, dünya genelinde artan talep, İran ve Rusya’ya uygulanan ambargolar nedeniyle fiyatların 17 Haziran 2022 itibari ile 120 dolar seviyelerinin üzerine çıktığını söyledi.

Özellikle dünya politika arenasında, ABD-İran, Rusya-Ukrayna, ABD-Çin tepişmesi petrol fiyatlarının yükselişine sebep olduğunu belirten Öngel, içerisinde bulunduğumuz haftada küresel resesyon endişelerin yükseliş nedenlerine ağır basması ile petrol fiyatlarında 110 dolar civarına hızlı bir geri çekilme yaşandığını belirtti.

''''UCUZ AKARYAKIT İÇİN BEKLEMEK GEREKECEK''''

"Türkiye açısından bakıldığında ise ham petrol fiyatlarında düşüşe rağmen dolar kurundaki yükselişin de devam etmesi sebebi ile benzin ve mazot fiyatları yükselmeye devam ediyor” diyen Beykent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Volkan Öngel, “Şu anki tablo ülkemizde kısa vadede piyasaya yönelik bir düzenleme yapılmazsa benzin ve petrol fiyatlarında büyük bir düşünün olmasının beklenmediği yönünde. Bu sebeple ucuz benzin ve mazot için biraz daha beklemek gerekecek” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar