Aile Bakanlığı'ndan eşya yardımı! Kimler başvurabilir? Şartları neler?

Aile Bakanlığı'ndan eşya yardımı! Kimler başvurabilir? Şartları neler?
Aile Bakanlığı, maddi durumu yeterli olmayan ailelere, mobilya, beyaz eşya, elektronik eşya, halı, mutfak gereçleri ve çeşitli ev gereksinimleri için ev eşyası yardımında bulunuyor. Peki ev eşyası yardımı alabilmek için şartlar neler? Nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar...

Aile Bakanlığı ev eşyası yardımı 2022 yılı başvuruları alınmaya başladı. Aile Bakanlığı'nın destek ödemelerinden faydalanmak isteyenler, yardım parası yada ev eşyası yardımı almak isteyen aileler başvurularını kurum bünyesinde şahsen yapacaklar. Limiti eskiden 5.000 TL olan ancak yeni yıl birlikte artması beklenen bu yardım için vatandaşların neler yapmaları gerektiğini adım adım aktarıyoruz. İşte 2022 yılı Aile Bakanlığı yardım programları.

AİLE BAKANLIĞI EV EŞYASI YARDIMI 2022

Aile Bakanlığı'nın sosyal yardımlar genel müdürlüğü birimlerinin 2022 tanımlı desteklerinden birisi de ev eşyası yardımı. Ev eşyası yardımı herhangi bir doğal afet sel, yagın, deprem, konutta meydana gelen olumsuzluklar, su basması gibi birçok kötü durum için sağlanır. Böyle bir sorun yaşayan aileler Aile Bakanlığı'na başvuruda bulunarak ev eşyası yardımı almak istediklerini bildirecekler.

Aile Bakanlığı'nın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü birimlerine yada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları birimlerine yapılacak başvurularda, ailenin ihtiyaç sahibi durumunda olması, sağlık bir yaşama koşulu oluşması gibi etmenler incelenecek. Tüm bu olumsuz etmenler sonrasında ise bakanlık birimi onay verirse ev eşyası yardımı ödenecek. 2021 yılı genelinde ev eşyası yardımı alan ailelere 5.000 TL limit sağlanıyordu. Ancak uzun süredir devam eden bu rakamın 2022 yılında güncellenmesi bekleniyor. 2022 yılında ev eşyası yardımı almak isteyenlere çok büyük olasılıkla daha yüksek bir rakamdan ödeme yapılıp devlet destekleri kapsamında yardımcı olunacak.

Ev eşyası yardımı almak isteyen vatandaşlar Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü birimlerine yada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuru formu doldurup ardından kurumun istemesi halinde talep edilen evraklarla başvurular tamamlanacak.

(sgkbülteni.com)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar