Aile Bakanı Göktaş'tan 'süresiz nafaka' uygulamasına tepki: Ömür boyu nafaka kaldırılacak mı?

Aile Bakanı Göktaş'tan 'süresiz nafaka' uygulamasına tepki: Ömür boyu nafaka kaldırılacak mı?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, süresiz nafaka uygulaması nedeniyle birçok erkeğin mağdur olduğunu belirterek "Mağdur erkeklerin de yanındayız, süresiz nafaka kabul edilebilir değil" şeklinde konuştu.

Türkiye'de uzun yıllardır tartışma konusu haline gelen süresiz nafaka konusunda bir çıkış da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi.

Kabine'de yer alan tek kadın bakan olan Göktaş, süresiz nafaka uygulaması nedeniyle binlerce erkeğin mağduriyet yaşadığına dikkat çekerek "Biz mağdur erkeklerin de yanındayız. Süresiz nafaka uygulaması kabul edilebilir bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Bugün 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, Yeniden Refah Partisi'nin karşı çıktığı 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesinin söz konusu olmadığını söylerken süresiz nafaka uygulamasını eleştirdi. Göktaş, “Süresiz nafaka bence adil bir durum değil. Mağdur olan erkeklerimiz varsa onun da yanındayız” ifadelerini kullandı.

'6284'ÜN DEĞİŞTİRİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

"6284 sayılı Kanun'un değiştirilmesi, kaldırılması söz konusu mu? 'Mağdurun beyanı esastır' meselesinin aile birliğini bozduğu iddiaları da var. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?" şeklindeki soru üzerine Göktaş, şunları paylaştı:

"Tabii ki söz konusu değil. Benim bu konuda düşüncem açık ve net. Nerede bir mağdur varsa onun yanındayız. Biz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyız. Mağdur bir kadınsa onun yanındayız. Mağdur bir çocuksa onun yanındayız. Mağdur bir erkekse onun da yanındayız. Mesele öncelikle şiddet gören kişiyi tabii ki de anında koruma altına almak, anında güvence altına almak."

'SÜRESİZ NAFAKA KONUSUNU ÖNEMSİYORUM'

Ailenin güçlendirilmesinin öncelikli alanlardan bir tanesi olduğunu kaydeden Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar