Ahmet Özer kimdir? CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Ahmet Özer kaç yaşında, nereli?

Ahmet Özer kimdir? CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Ahmet Özer kaç yaşında, nereli?
Yerel seçimlerde CHP İstanbul'un iki bölgesinde gösterdiği adaylarını değiştirdi. CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Ahmet Özer oldu. Peki Ahmet Özer kimdir? CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Ahmet Özer kaç yaşında, nereli?

Ahmet Özer kimdir?

CHP'nin Esenyurt adayı olarak atanmasıyla gündeme gelen Prof. Dr. Ahmet Özer'in kariyeri ve özgeçmişi merak konusu oldu. Peki Ahmet Özer kimdir? CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı Ahmet Özer kaç yaşında, nereli?

AHMET ÖZER KİMDİR?

1960 yılında Van'da doğan Ahmet Özer, eğitim hayatına Muradiye Ortaokulu'nda başladı ve lise eğitimini Hakkâri Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1977 yılında Diyarbakır Lisesi'nden mezun oldu. Üniversiteye adım attığında Hacettepe Üniversitesi, Van Eğitim Enstitüsü ve Çukurova Üniversitesi'nde lisans düzeyinde sosyoloji, felsefe, işletme ve eğitim bilimleri alanlarında eğitim aldı.

Akademik kariyerinde yüksek lisans ve doktora dereceleriyle de dikkat çeken Özer, Hacettepe Üniversitesi'nde "Aşiret Düzeni ve Brukanlar" teziyle sosyoloji, ODTÜ'de ise "Karl Popper ve Thomas Kuhn’un Bilim Felsefelerinin Karşılaştırması" teziyle bilim ve siyaset felsefesi alanlarında mastır derecelerini tamamladı. Doktora eğitimini ise "GAP’ın Sosyo Ekonomik ve Politik Boyutları" konusunda Hacettepe Üniversitesi'nde gerçekleştirdi.

Profesörlük unvanını 2009 yılında "11 Eylül, ABD Türkiye ve Küreselleşme" taktim teziyle elde eden Özer, yerel yönetimler ve kentleşme konularında birçok projede yer aldı ve birçok ulusal ve uluslararası toplantının düzenleme kurulu başkanlığını üstlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar