Ahmet Ercan Bursa depremi sonrası uyardı! Yeni depremin büyüklüğünü açıkladı

Ahmet Ercan Bursa depremi sonrası uyardı!  Yeni depremin büyüklüğünü açıkladı
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Bursa depremi sonrasında bir sonraki depremin büyüklüğünü açıklayarak uyardı.

Şubat ayı içinde 3 kez sallanan Bursa bugün bir kez daha sallandı. AFAD’ın ilk açıklamasına göre Gemlik merkezde meydana gelen depremin büyüklüğü 4,1 olarak ölçüldü.

aykut-gungor-gemlik-copy.jpg

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem sonrası kritik bir açıklama yaptı.

“İLERİDE 6 İLE 7,2 ARASINDA DEPREMLER ŞAŞIRTICI OLMAZ”

Sosyal medya hesabı X üzerinden açıklama yapan Ercan, şunları söyledi: Bursa Gemlik Körfezinde 23 Şubat 2024 15:14’de M4,0 büyüklüğündeki deprem olağan bir gerginlik boşalmasıdır. Öncü deprem olduğu söylenemez. İleride de M6 ile M7,2 arasında depremler yapması şaşırtıcı olmaz. Ancak, ivedi deprem bekleniyor diye bir uyarı söz konusu değildir. Bursa, ne yazık ki, oynak, deprem duyarlı ovaya doğru yayılmayı sürdürüyor. Bu yanlışı halk canıyla ödeyecektir İzin veren belediye yargılanmalıdır.

222.jpg

KAYAPA-YENİŞEHİR KIRIĞI’NA DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye’de gözle görülmeyen deprem üretebilir kırıklar olduğunu belirten Ercan “Bursa’da 3 üniversitenin jeofizik görüntülemeyle belirlediği Kayapa-Yenişehir Kırığı’nın Bursa Ovası’na uzanan kolunun 40 km, doğuda Yenişehir kolunun 55 km olduğu belirtiliyor. Bu kırık geçmişte 1855 depremini yapmıştır” diyerek uyardı.

bursa-da-aktif-fay-kesfedildi-7-3-buyuklugunde-1708590249-85-x750.webp

3 KEZ SALLANDI

Bursa’da yakın zamanda art arda depremler meydana geldi. 30 Ocak’ta 3.2 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, 19 Şubat’ta 3,5 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbul ve çevre illerde de hissedildi. Depremlerin ağırlık merkezi ise Gemlik olarak öne çıktı.

55.jpg

“7,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM ÜRETEBİLİR”

Bursa Ovası'nda alüvyonal zeminler bulunduğunu söyleyen Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Engin Er ise 7,3 büyüklüğünde deprem beklediğini belirterek şöyle uyarmıştı:

624 yıllık bir suskunluk var. Biriken kayma 5,4 metre ve 7,3 büyüklüğünde bir deprem üretme potansiyeline sahip. Bu senaryo, bu fayla geçerlidir. Ayrıca İznik'ten başlayan ve Gemlik ile Mudanya üzerinden devam eden, 5 ve üzeri büyüklükte depremler üreten bir fay hattı bulunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar