Ahmet Davutoğlu'ndan Erdoğan'a çok konuşulacak destek! Canlı yayında bu sözlerle açıkladı

Ahmet Davutoğlu'ndan Erdoğan'a çok konuşulacak destek! Canlı yayında bu sözlerle açıkladı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldığı programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, KARAR TV’de 'Gündem Özel' programında Elif Çakır ve Taha Akyol'un sorularını yanıtladı.

İsrail’in Filistin’e karşı uyguladığı saldırıları değerlendiren Davutoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hukuku olan bazı önemli isimleri aradığını dile getiren Davutoğlu, yüreğinin yandığını belirterek, “Görüşmeler sonrasında Gazze'de ateşkes için bir taslak hazırladım. Büyük kabul gördü ama böyle bir inisiyatifi geliştirebilmek için Türkiye Cumhuriyeti'nin yetkilileriyle temas halinde olmam lazım” diye konuştu.

"ERDOĞAN ABD'YE TAVİZ VERDİ"

İsrail’i barış için ikna edebilecek tek gücün ABD olduğunu dile getiren Davutoğlu, bu görüşünü şöyle açıkladı: “Eğer İsrail ile ilişkileriniz zayıfsa, ortada böyle bir çatışma varken onu barış için ikna edebilecek tek güç ABD'dir. Daha önceki dönemlere göre Türkiye'nin itibarı zayıf çünkü Sayın Erdoğan yüksek dozda yaptığı konuşmalar sonrasında çok ciddi tavizler verdi ABD'ye”

"PKK İLE HAMAS'I YAN YANA KOYMAK OLMAZ"

Hamas’ın terör örgütü olduğu söylemlerine dair de konuşan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, “Bunu söyleyen İsrail yanlısı biri değilse ne Orta Doğu ne de tarih olaylarını biliyor. Hamas'ın kendi toprakları dışında hiçbir yerde bir mücadelesi yoktur. Hamas'ın bir gün Paris'i, İstanbul'u bombaladığını duydunuz mu? IŞİD ile asla karşılaştırılamaz. PKK ile Hamas'ı yan yana koymak olmaz” ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN İLE AYNI GÖRÜŞTEYİM"

Erdoğan'ın 'Hamas bir terör örgütü değildir' sözüyle aynı görüşte olup olmadığı sorulan Davutoğlu, açıklamasıyla Erdoğan’a destek verdi. Davutoğlu, “Erdoğan'ın 'Hamas bir terör örgütü değildir' sözüyle aynı görüşteyim” dedi.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar