Ağrı’da ilk kez açık kalp ameliyatı yapıldı

Ağrı’da ilk kez açık kalp ameliyatı yapıldı
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlatılan açık kalp ameliyatları sayesinde, vatandaşlar artık tedavi için çevre illere gitmek zorunda kalmayacak.

Önceden Ağrı'da gerçekleştirilmeyen Bypass ameliyatı artık mümkün hale gelmiş durumda. Bu gelişmeyle birlikte, hastalar komşu illere seyahat etmek yerine Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek tedavilerini alma fırsatı bulacak. Ameliyat sonrasında hastalar kısa sürede taburcu edilecek ve kontrol süreçlerini de kolaylıkla aynı şehirde takip edebilecek.

Ağrı'da gerçekleştirilen açık kalp ameliyatının görüntülerini paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Ağrı'daki hastalar artık Bypass ameliyatlarını Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekibiyle birlikte kendi şehirlerinde, yani Ağrı'da gerçekleştirebiliyorlar. Kalp damar cerrahisi hastalarımız daha önce tedavi için Ankara, İzmir, İstanbul gibi şehirlere gitmek zorundaydı. Bu hizmeti Ağrı'da sunan devletimize ve bu hizmeti veren hekimlere hastalarımız minnettar."

aw174701-01.jpg

aw174701-02.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar