Ağır ticari araç satışlarında hareketlilik beklentisi

Ağır ticari araç satışlarında hareketlilik beklentisi
Ağır ticari araçlar sektöründe, yılın ilk çeyreğinde bir daralma yaşandı, ancak 2024'ün ilerleyen dönemlerinde bir canlanma bekleniyor.

Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD) Başkanı Burak Hoşgören, dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 2024'ün ilk çeyreğini değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

Hoşgören, yılın ilk çeyreğinde ağır ticari araç pazarındaki daralmaya dikkat çekerek, önceki yılın aynı dönemine göre %3'lük bir daralma yaşandığını belirtti. Toplam araç satışının 10 bin 121 olduğunu ifade eden Hoşgören, ilerleyen çeyreklerde ivmelenme beklediklerini söyledi.

Aynı zamanda Hoşgören, TAİD üyelerinin 2023 yılında gerçekleştirdiği ihracatın 30 milyar dolar seviyesinde olduğunu aktardı. "TAİD olarak, Türkiye'de ithal edilen ve üretilen birçok ticari araç markasını aynı çatı altında bir araya getiriyoruz." diyen Hoşgören, bu markaların Türkiye'deki çeşitli sektörlerin ihtiyaçlarını karşıladığını ve yerel üretime ve istihdama katkı sağladığını vurguladı.

Sektörün stratejisinin uluslararası standartlara uyum sağlamak ve sürdürülebilirlik ilkelerini benimsemek olduğunu vurgulayan Hoşgören, sürdürülebilirliğin sektör için bir zorunluluk olduğunu belirtti. Ayrıca, iklim krizi ve çevresel sorunlarla mücadele adına dünya genelinde sürdürülebilirlik politikalarının uygulanması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Türkiye'nin bu teknolojik dönüşümde önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Hoşgören, ülkenin gelişen teknolojilere hızla adapte olduğunu ve sektör liderleri, yeni girişimler ve araştırma kurumları arasındaki iş birliğini teşvik ederek bir inovasyon merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar