Adidas Kanye West ayakkabıları ne olacak?

Adidas Kanye West ayakkabıları ne olacak?
Ünlü rapçi Kanye West'in Yeezey markasıyla işbirliği kapsamında ayakkabı tasarlayan Adidas, West ile yollarını ayırdı.

2015''ten beri ortaklığını sürdüren Alman spor eşya üreticisi Adidas, Yahudi düşmanı söylemleri nedeniyle West''le işbirliğini Ekim ayında sonlandırmasıyla ayakkabıların üretiminin durdurulacağını da bildirdi.

Adidas''ın CEO''su Bjorn Gulden, bu ay yaptığı açıklamada firmanın elinde 500 milyon dolar değerinde Yeezy model ayakkabı olduğunu, bunların değerlendirilememesi ya da satılamaması durumunda firmanın 1,3 milyar dolar kayıp yaşayabileceğini belirtti.

ADİDAS YEEZY MODEL AYAKKABILAR YAKILABİLİR

ABD''nin önde gelen gazetelerinden Washington Post''un aktardığına göre yetkililer, ayakkabıları yakmayı bile düşündüğünü yazdı.

Los Angeles merkezli yatırım bankası Wedbush''tan Tom Nikic, Yeezy modellerinin Adidas için yılda 2 milyar dolarlık bir gelir kaynağı olduğuna dikkat çekti. Nikic, Adidas''ın logosunu kaldırıp ayakkabıları "zombi Yeezy''e" dönüştürerek indirimli satabileceğini ama bunun da riskli bir hamle olduğunu ifade etti.

Columbia Üniversitesi''nden Mark Cohen ise ürünlerin farklı firmalar aracılığıyla gelişmekte olan ülkelere ucuza pazarlanabileceğini söyledi. Ayakkabıların bir şekilde satılacağını düşündüğünü söyleyen Cohen, "Dünyada üretilen hayal edebileceğiniz neredeyse her şey bir yerlerde, bir şekilde, bir fiyata satılıyor" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar