Adaylığı geri çekilen CHP Çiğli adayı Uygar Yıldırım'dan sert tepki! Adaylığım hukuksuzca iptal edildi

Adaylığı geri çekilen CHP Çiğli adayı Uygar Yıldırım'dan sert tepki!  Adaylığım hukuksuzca iptal edildi
Çiğli İlçe Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Uygar Yıldırım, adaylığının elinden alınarak Onur Emrah Yıldız isimli şahsa verildiğini iddia etti.

İzmir'in Çiğli Adayı Uygar Yıldırım çekmiş olduğu video sonrası çok konuşulmuştu. Uygar Yıldırım'ın adaylıktan alındığı öğrenildi.

Alınan karara tepki göstermek için bir video yayınlayan Uygar “Adaylığım hukuksuz bir şekilde iptal edilerek gayrimeşru şekilde Onur Emrah Yıldız isimli şahsa verilmiştir. Bu hangi partinin tüzüğüne sığar?” diyerek seslendi.

image-12.png

Yıldırım, şu sözlerle tepki gösterdi:

2024 yerel seçimlerinde CHP Çiğli Belediye Başkan adaylığım onaylanmış ve parti sözcüsü tarafından ilan edilmiştir. Ertesi gün yapılan toplantıda sayın Genel Başkanımız Özgür Özel tarafından 32 yaşındaki adayımız Uygar Yıldırım Çiğli’ye hizmet edecek” denilerek ilan edilmiştir.

“TEPKİ VAR DENİLMİŞ”

Ancak sahada çalışıp seçim ofislerini açıp tüm İzmir adayları ile görüşmeler yaptıktan sonra 2 Şubat günü adaylığım hukuksuz bir şekilde iptal edilerek gayrimeşru şekilde Onur Emrah Yıldız isimli şahsa verilmiştir. Basın bu rezaleti sorduğunda önce Çiğli halkından tepki var denilmiş, bu yetmezmiş gibi parti sözcümüz sayın Deniz Yücel “Yeniden değerlendirmek üzere aday yapmıştık” şeklinde açıklama yapmıştır.

h0deliab-k6lxvyqu9vcgg.webp

Sözcümüz çok iyi biliyor ki parti tüzüğümüzde yeniden değerlendirilmek üzere şeklinde bir aday belirleme yöntemi yoktur.

“HANGİ PARTİNİN TÜZÜĞÜNE SIĞAR?”

Şimdi soruyorum, Çiğli adaylığıma hiçbir tepki yokken onur kırıcı şekilde Uygar Yıldırım’ın adaylığına tepki var demek hangi partinin tüzüğüne sığar?

“SEÇİMLER PARTİDEN ÜSTÜN MÜ?”

Adaylığım MYK ve sayın başkanımız tarafından ilan edilmişken Çiğli Belediye Başkanı nasıl bu kararı tanımamaktadır? Bu bir parti suçu değil mi? Kişisel seçimler partiden üstün mü?

llkkjj.jpg

“ALEVİ İNANCINDA ADAYLIK GASP ETMEK YOKTUR”

Adaylığıma müdahale etmek ve kendi adaylarını kabul ettirmek için genel merkezimize gelenler Alevi kurum temsilcileri midir? İzmir belediyelerinde bankamatik memurluğundan siyasi isim terfi etmeye gelen siyaset simsarları mıdır? Ben de Aleviyim. Alevi inancında adaylık gasp etmek yoktur. Alevi kurumları bir partinin iç işlerine karışmamalı. Sayın başkanım bu kararınızdan dönme sebebiniz nedir?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar