Faydalarını duyan bardak bardak içmek isteyecek! Adeta şifa saçıyor

Faydalarını duyan bardak bardak içmek isteyecek! Adeta şifa saçıyor
Osmanlı saraylarında vazgeçilmez bir içecek olan kivi çayının faydaları saymakla bitmiyor.

Özellikle 20. yüzyılın başlarında popülerleşmiş bir meyve olarak bilinen kivi Türkiye ve birçok ülkede yaygın olarak tüketiliyor. Kivi zengin C vitamini içeriği ve sağlık yararlarıyla ön plana çıkıyor. Ancak, bu meyvenin Osmanlı döneminde çay formunda tüketilerek sağlık için kullanılması, günümüzde de unutulmayan bir gelenek haline gelmiş.

Kivi çayı, içeriğinde bulunan yüksek miktarda C vitamini, lif, potasyum ve antioksidanlar ile bağışıklık sistemini güçlendirir.

C vitamini açısından zengin kivi, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırırken, antioksidanlar hücre hasarını azaltarak yaşlanma sürecini yavaşlatıyor. Ayrıca, lif içeriği sayesinde sindirim sistemini desteklerken, potasyum, folat ve diğer mineraller bakımından zengin yapısıyla kalp sağlığını destekliyor.

Kivi çayı hazırlanışı oldukça basit. İki adet olgun kiviyi soyup doğrayın, ardından bir tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı taze limon suyu ve iki su bardağı su ile bir blenderde püre haline getirin. Karışımı bir tencerede ısıtarak kaynamasını bekleyin, kaynadıktan sonra süzün. İsterseniz içerken üzerine bir dilim limon ekleyebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar