Adana'da telefon dolandırıcılarının ilginç yöntemi!

Adana'da telefon dolandırıcılarının ilginç yöntemi!
Adana markezli üç ilde telefon dolandırıcıları büyük operasyonla yakalandı. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtanlar en çok Ayşe, Fatma, Mehmet gibi isimleri arayarak dolandırdıkları ve bu yöntemle yöntemle 6 ayda 900 bin lira vurgun yaptıkları tespit edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşları telefonla arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan çeteye yönelik çalışma başlattı. Polis, savcılıktan alınan izinle yaklaşık 6 ay boyunca yaptığı teknik ve fiziki takipte çetenin, telefonla aradıkları vatandaşları, "Terör örgütü PKK ve FETÖ’ye yapılan operasyonda, ev aramalarında kimliğiniz çıktı. Adınız terör olaylarında kullanılabilir. Evinizde altın ya da paranız varsa size göndereceğimiz polise verin. Operasyondan sonra size geri verilecek” diyerek dolandırdığını belirledi.

rehberden-ayse-fatma-ve-mehmet-gibi-isimleri-arayip-900-bin-lira-dolandirmislar-2337-dhaphoto3.jpg

İSİM DETAYIYLA YAŞLI VATANDAŞLARI SEÇİYORLARMIŞ

Polis, çeteyi takibe başladığında, şüphelilerin tüm Türkiye’deki sabit telefonların bulunduğu bir rehberi ele geçirdiği ve bu rehberden vatandaşları aradıklarını tespit etti. Ayrıca çetenin, dolandırılması daha kolay olduğunu düşündüğü yaşlı vatandaşları ağlarına düşürdüğü, bu nedenle de rehberde yaşlı olabileceklerini düşündükleri eskiden daha çok kullanılan isimler olan ‘Ayşe, Fatma, Emine, Mehmet, Mustafa, Ramazan, Ali, Hüseyin’ gibi isimleri aradığı belirlendi. Polis, çetenin bu yöntemle 12 ilde 10 vatandaşı, yaklaşık 900 bin lira dolandırdığını tespit etti.


Gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı bir kişi ise ev hapsine çarptırıldı. 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar