Abdurrahman Tutdere kimdir? CHP Adıyaman Belediye Başkan adayı Abdurrahman Tutdere kaç yaşında, nereli?

Abdurrahman Tutdere kimdir? CHP Adıyaman Belediye Başkan adayı Abdurrahman Tutdere kaç yaşında, nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala partilerin belediye başkan adayları belli olmaya başladı. CHP Adıyaman Belediye Başkan adayı Abdurrahman Tutdere oldu. Peki Abdurrahman Tutdere kimdir? CHP Adıyaman Belediye Başkan adayı Abdurrahman Tutdere kaç yaşında, nereli?

Abdurrahman Tutdere kimdir?

31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere yönelik CHP'de aday belirleme süreci devam ediyor. Bu süreçte CHP'nin Adıyaman adayı Abdurrahman Tutdere olarak belirlendi. Peki Abdurrahman Tutdere kimdir? CHP Adıyaman Belediye Başkanı adayı Abdurrahman Tutdere kaç yaşında ve nerelidir?

ABDURRAHMAN TUTDERE KİMDİR?

CHP Adıyaman milletvekili olan Abdurrahman Tutdere, 1976 yılında Adıyaman'da doğmuştur. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Meslek yaşamına serbest avukatlık ve uzman arabuluculuk yaparak başlamıştır. Adıyaman Barosu yönetiminde ve Türkiye Barolar Birliği Çocuk Hakları Kurulu'nda çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Siyasi kariyeri ise 1998 yılında CHP Adıyaman İl Gençlik Kolları'nda başlamıştır. Parti teşkilatında çeşitli kademelerde görev almış ve il ve ilçe kurultay delegeliği gibi önemli görevler üstlenmiştir.

27. dönemde CHP Adıyaman milletvekili olarak seçilen Abdurrahman Tutdere, TBMM'de Katip üyesi olarak görev yapmıştır. 2023 genel seçimlerinde de CHP'den Adıyaman milletvekili olarak seçilmiş ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda görev almıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar