Abdüllatif Şener'den AKP Yönetimine şok sözler!

Abdüllatif Şener'den AKP Yönetimine şok sözler!
CHP Konya Milletvekili Abdullatif Şener, eski partisinin vekillerine sert sözlerle yüklendi. “Sizin dini duyarlılığınız kalmamış” diyen Şener, “Siyonizme asker yetiştiriyorsunuz” şeklinde konuştu.

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2002 yılında asgari ücretle bin 707 tane yumurta alınabilirken, şimdi ekonomik şartların iyileşmesine bağlı olarak 4 bin 375 tane yumurta alınabildiğini söylemesi ve gülmesi tepkilere neden olmuştu.

Tarafsız'ın haberine göre, vatandaşla alay ediyor eleştirileriyle karşılaşan Aydemir’e bir tepki de AK Parti’nin kurucu isimlerinden, eski Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener’den geldi.

“SİYONİZME ASKER YETİŞTİRİYORSUNUZ”

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, AKP vekillere, “Dini hangi noktaya getirdiğinizi biliyor musunuz? Dinî duyarlılığınız kalmamış, İslami hassasiyetiniz kalmamış. İslami dünyayı çirkinleştiren politikaların avukatı haline geldiniz. Erbakan Hoca’nın tabiriyle, siyonizme asker yetiştiriyorsunuz. Bu ülkede hırsızlığı, yolsuzluğu bu ülkenin en dindar insanları savunur hâle geldi” diye seslendi.

“MÜSLÜMAN ÖRNEK OLUR YA!”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçesi üzerinde konuşan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener,  şöyle dedi:
“Herkese ait kaynakları belli isimlerin içinde toplayıp sadece kendi aranızda dağıtmaya kalkmanız, bu da İslami bir şey değil.

Hâlbuki Müslüman örnek olur ya! Kur’an-ı Kerim’de diyor: ‘Siz insanlık için çıkarılmış örnek bir ümmetsiniz’ diyor. Var mı böyle bir vasıf? Veya bunu arayış var mı? Bunun için çaba harcama var mı? Yok.

“İSRAİL STRATEJİLERİNE DAYANAN BİR POLİTİKANIN ALETİ OLDUNUZ”

Bin beş yüz yıllık İslam tarihi boyunca şu Arap Baharı’ndaki kadar Müslüman zulmü, katliamlar, tecavüzler, kadınların köle pazarlarında satılması, Müslümanların Müslümanların şerrinden kurtulmak için Akdeniz’in sularında on binlercesinin boğulması, bu sizin politikalarla üremiştir, ortaya çıkmıştır. Böyle bir zulüm, emperyalizmle iş birliği yaptınız, Amerika’yla kucak kucağa başlattınız. İsrail stratejilerine dayanan bir politikanın aleti oldunuz. Emperyalizmin aracı oldunuz. Bunu bilmeyen mi var arkadaşlar? Ve siz bu politikaları din adına savunuyorsunuz ya! Dini hangi noktaya getirdiğinizi biliyor musunuz?

ŞENER’İN SÖZLERİNE AKP SIRALARINDAN TEPKİ GELDİ

AKP sıralarından, “İftira atıyorsunuz ve bu doğru değil. O sizin paçanıza yapışacak” sesleri yükselirken Şener konuşmasına şöyle devam etti:

“DİNDEN İMANDAN UZAKLAŞTIRDINIZ”

Devşirdiğiniz ve düzgün bir çizgiye getirdik dediğiniz insanların duyarlılıklarını, hassasiyetlerini, akıllarını, fikirlerini dinden imandan uzaklaştırdınız.

Sizin algılama modunuz siyasal menfaatlerinize ve kaynak yağmasına dayalı olarak gelişmiş. Bu İslami bir duyarlılık değildir, bu İslami duyarlılık değildir. Bu ülkenin menfaatleri de İslam dünyasının menfaatleri de ayrışmadan geçmez.

Yüzde 30 işsiz var bu memlekette, gençlerin yüzde 30’u işsiz, diğer tarafta çalışıyor görünenlerin var ya, çalışıyor görünenlerin yüzde 36’sı da hiçbir Sosyal Güvenlik Kurumuna üye değil, kayıt dışı çalışanlar ve ne emeklilik hakları var ne sağlık sigortaları var. Bundan daha korkunç bir manzara olabilir mi ya? Siz bu politikayı başarılı mı sayıyorsunuz Allah aşkına?

“BÖYLESİNE  VAHİM BİR TABLOYU ORTAYA ÇIKARAN HİÇBİR HÜKÜMET OLMAMIŞTIR”

Cumhuriyet tarihi boyunca böylesine  vahim bir tabloyu ortaya çıkaran hiçbir hükûmet olmamıştır.

AKP sıralarından, “Bizim İslami duyarlılığımızı ölçmeye kimsenin hakkı yok” sesleri yükseldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar